Ünlü tiyatro ve sinema oyuncuları Mehtap Bayri ve Necmi Yapıcı, BEÜ Öğrenci Konseyi’nin katkılarıyla düzenlenen söyleşide BEÜ’nün konuğu oldular. Öğrencilerin ve Zonguldak halkının yoğun ilgi gösterdiği söyleşide usta oyuncular, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. 
Oyunculuk yaptıkları televizyon dizileriyle yakından tanınan Mehtap Bayri ve Necmi Yapıcı öğrencilerin yönelttiği soruları da içtenlikle yanıtladılar. Tiyatro oyuncusu olmasının yanı sıra, pek çok TV dizisinde de rol alan Mehtap Bayri, Zonguldak’ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu belirterek sözlerine başladı. Liseyi Vefa Lisesi'nde okuduğunu belirten Bayri, tiyatroya ilgisinin o yıllarda başladığını söyledi. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olduğunu kaydeden Bayri “Televizyon dizileri oyunculuk alanında eğitim almış isimlerle bir noktaya ulaşabiliyor. Oyuncunun dizilere sağladığı katkıları sadece oynadığı rolle değerlendirmek yanlış olur. Her meslekte işini severek yapan, eğitimli insanlara ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin soruları ile şekillenen keyifli söyleşide Necmi Yapıcı, oyunculuğun avantajları ve zor yanları ile ilgili görüşlerini esprili bir dille anlattı. Yapıcı şöyle konuştu: Biz birçok farklı dizi ve tiyatroda birbirinden çok farklı karakterlere bürünmek durumunda kalan insanlarız. Ancak bunları yaşamımızın diğer alanlarına sirayet ettirmeden yaşamak ve oynamak durumundayız. Nasıl bir başka meslek erbabı kendi mesleğini gündelik ve ev yaşantısına aksettirmeden hayatına devam edebiliyorsa bizler de bunu başarmak durumundayız. Belki de bunu başardığımız ölçüde işimizi doğru ve nitelikli bir biçimde yerine getirmiş oluyoruz.”
Seyircilerin yoğun ilgisi ile karşılanan söyleşinin sonunda Bayri ve Yapıcı’ya BEÜ Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer tarafından plaketler ve BEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Samet Memişoğlu tarafından günün anısına çiçek takdim edildi.