2013 Yılı Bilim-Hizmet Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 
Törene Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bartın Valisi Ali Çınar, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Gökçebey Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Gökçebey Belediye Başkanı M. Zeki Kılınçarslan, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, öğretim üyeleri, davetliler, öğrenciler ve hayırseverler katıldı. 
Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan tören, BEÜ Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrası’nın sunduğu konserle renklendi. Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünün hazırladığı üniversite tanıtım filmini ilgiyle izleyen konuklar, üniversitenin son yıllardaki hızlı gelişimine tanık oldular.  Ardından Profesör kadrosuna atanan 13 öğretim üyesine Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Doçent kadrosuna atanan 21 öğretim üyesine ise Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Haluk Güven, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen ve Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından cübbeleri giydirildi. Sosyal, fen, mühendislik ve sağlık alanlarında en çok bilimsel yayın yapan öğretim üyelerine “BEÜ Bilim Ödülleri”nin sunulduğu törende, destek ve katkılarıyla üniversitemize kuruluşundan bu güne kalıcı tesisler kazandıran hayırseverlere “BEÜ Hizmet Ödülleri” takdim edildi. Tören düzenlenen kokteyl ile son buldu. 

 

“Hayırseverin katkıları 
her türlü takdirin üzerindedir”

BEÜ Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrası’nın sunduğu konserin ve Basın, Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünün hazırladığı üniversite tanıtım filmi gösteriminin ardından  açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “2013-2014 akademik  yılında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alanlarında 6 Bin 500 yeni öğrenciye üniversite olarak kucak açtıklarını söyleyerek, Bülent Ecevit Üniversitesinin her geçen daha ileri gittiğini belirtti. Üniversitenin gelişiminde hayırsever iş adamlarının da büyük katkısı olduğunu vurgulayan Rektör Özer; “Üniversitemiz her geçen gün gelişiyor. Bu yaşanan gelişmelerde başta Sayın Valimiz Ali Kaban ve milletvekillerimiz olmak üzere Üniversitemizin başarma kararlılığına destek veren paydaşlarımızın büyük katkısı var. Bu noktada elbette hayırseverlerimize çok şey borçluyuz. Katkı ve desteklerini her türlü takdirin üzerinde gördüğümüz hayırsever kişi ve kurumların Üniversitemize katkılarının artarak devam edeceğine inanıyoruz. Üniversitemize son bir yılda ilahiyat, Eczacılık ve Denizcilik olmak üzere 3 yeni fakülte ile Yabancı Diller Yüksek Okulunu ve Ereğli Meslek Yüksekokulunu kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz artık 11 fakülte, 3 enstitü, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 21 araştırma uygulama merkezi ile eğitim, öğretim, araştırma ve topluma hizmet üretim faaliyetlerini etkin bir şekilde yerine getiren güçlü bir yüksek öğretim kurumu haline gelmiştir.” şeklinde konuştu. 

 

34 Öğretim Üyesi Cübbe Giydi 
Ardından Profesörlük kadrosuna atanan 13 öğretim üyesi ile Doçentlik kadrosuna atanan 21 öğretim üyesine “Akademik Giysi Töreni” düzenlenerek cübbeleri giydirildi. Törende Üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Orhan Uzun, Prof. Dr. Güray Uyar, Prof. Dr. Hüseyin Aytekin, Prof. Dr. Selçuk Keser, Prof. Dr. Sibel Örsel, Prof. Dr. Ülkü Özmen, Prof. Dr. Nilgün Solak Tekin, Prof. Dr. Zehra Kurçer, Prof. Dr. Selda Sarıkaya, Prof. Dr. Şenay Özdolap, Prof. Dr. Banu Doğan Gün, Prof. Dr. Füsun Cömert, Prof. Dr. Ahmet Dursun; Doç. Dr. F.Ebru Ofluoğlu Demir, Doç. Dr. Gonca Handan Üstündağ, Doç. Dr. Hatice Çölgeçen, Doç. Dr. Ahmet Ferda Çakmak, Doç. Dr. İnan İlker Arıkan, Doç. Dr. Nilüfer Okan Kandemir, Doç. Dr. Rasim İlker Gökbulut, Doç. Dr. Olgay Yaralı, Doç. Dr. Süleyman Yaman, Doç. Dr. Nihal Pişkin, Doç. Dr. Şeyda Korkut, Doç. Dr. Murat İnanç Cengiz, Doç. Dr. Kadir Demir, Doç. Dr. Yüksel Soykan, Doç. Dr. Süreyya Altın, Doç. Dr. Mutlu Yüksek, Doç. Dr. Ferhat Matur, Doç. Dr. Mehmet Araslı, Doç. Dr. Cumhur Aydemir, Doç. Dr. Yusuf Alemdar ve Doç. Dr. Turgut Karabağ akademik kıyafetlerini giyme mutluluğu yaşadılar.

 

En Fazla Yayın Yapan 
Akademisyenler Ödüllendirildi 

Akademik yükseltme töreninin ardından 2013 Bilim Ödülleri Törenine geçildi. Törende, Fen Bilimleri alanında birincilik ödülünü Prof. Dr. Baki Hazer, ikincilik ödülünü Prof. Dr. Hüseyin Aytekin alırken üçüncülük ödülünü ise Yrd. Doç. Dr. M.Emre Hanhan, Prof. Dr. Özden Özel Güven, Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Baldık paylaştılar. Mühendislik Bilimleri alanında birincilik ödülünü Doç. Dr. M. Emre Kartal, ikincilik ödülünü Yrd. Doç. Dr. Y.Aytaç Onur, üçüncülük ödülünü Yrd. Doç. Dr. Kemal Barış aldı. 
Sağlık Bilimleri alanında birincilik ödülünü Doç. Dr. Turgut Karabağ, ikincilik ödülünü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve  Yrd. Doç. Dr. M. Raşit Sayın alırlarken, üçüncülük ödüllerini ise Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akpınar ile Doç. Dr. İnan İlker Arıkan kazandı. Sosyal Bilimler alanında birincilik ödülünü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Yıldırım, ikincilik ödülünü Yrd. Doç. Dr.Hasan Said Tortop, üçüncülük ödülünü ise Yrd. Doç. Dr. Emrah İsmail Çevik aldı. 

 

Hayırseverler Duygusal Anlar Yaşadı 

Bilim Ödülleri Töreninin ardından Üniversitemize kuruluşundan itibaren bağışlarıyla katkı sağlayan hayırsever iş adamlarımıza hizmet ödülleri verildi. Basın Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünün üniversitemize katkı sağlayan kişi ve kuruluşlar için hazırladığı kısa filmlerin ardından sahneye çıkan hayırseverler duygusal anlar yaşadı. 
Zeki Yurtbay, Mithat Çanakçı, Mehmet Çanakçı, Ahmet Erdoğan, Yusuf Günay, Mevlüt Hamzaoğlu, Ümit Velioğlu, Zuhal Yılmaz, Ali Osman Odabaş, Hikmet Odabaş, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Diyanet Vakfına katkılarından dolayı teşekkür edilerek, hizmet ödülleri sunuldu. 2013 Bilim-Hizmet Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni akademik personel yemekhanesinde gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.