Geliştirdiği projeler ve yürüttüğü çalışmalar ile ulusal ve uluslararası platformlarda hızlı bir yükseliş gösteren Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), yeni bir akademik iş birlği anlaşmasına imza attı. Rusya’nın en önemli üniversitelerinin başında gelen St. Petersburg State University of Economics ile Bülent Ecevit Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği anlaşması ile iki yükseköğretim kurumu güçlerini birleştirmiş oldular. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile St. Petersburg State University of Economics Rektörü Prof. Dr. Igor A. Maksimtsev, 17 Aralık 2014 tarihinde ikili iş birliği anlaşmasına imza attılar. Rusya’nın ikinci büyük kenti olan St. Petersburg’da düzenlenen törene Rektör Özer ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vergil de katıldı. Taraflar arasında imzalanan akademik iş birliği anlaşması kapsamında üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gerçekleştirilebilecek, ortak lisansüstü programlar açılabilecek ve geniş kapsamlı ortak projeler geliştirilebilecek.

 

KARADENİZ VE BALKAN SEMPOZYUMUNUN İKİNCİSİ PETERSBURG’DA DÜZENLENECEK

Heyetler arasında gerçekleşen ikili görüşmeler ve imzalanan iş birliği anlaşması ilk somut neticesini ortak bir sempozyumun gerçekleştirilmesi olarak verdi. 3-5 Eylül 2014 tarihinde Bülent Ecevit Üniversitesi ve Fon University ortaklığı ile Zonguldak’ta düzenlenen I. Karadeniz ve Balkan Ekonomik ve Politik Araştırmalar Sempozyumu’nun ikincisi Mayıs 2015’te Petersburg’da St. Petersburg State University of Economics ile Bülent Ecevit Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilecek. Avrupa’nın 4. büyük kenti olan Petersburg’da uluslararası bir katılımla gerçekleşecek sempozyumda, Rusya ve Türkiye başta olmak üzere Karadeniz ve Balkan ülkelerinin Ekonomik ve Politik durumları ve gelecekleri masaya yatırılacak. Türk – Rus ilişkilerinin son derece önem kazandığı bir ortamda gerçekleşecek sempozyumun en önemli başlıklarından biri de enerji ve enerji kaynakları olacak.

 

REKTÖR ÖZER: YENİ NESİL ÜNİVERSİTELER GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN KURUMLAR HALİNE GELİYOR

17 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşen törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile St. Petersburg State University of Economics Rektörü Prof. Dr. Igor A. Maksimtsev anlaşmanın son derece önemli sonuçlar doğuracağına inandıklarını vurguladılar. St. Petersburg State University of Economics Rektörü Prof. Dr. Igor A. Maksimtsev, imza sonrası yaptığı değerlendirmede “Üniversitelerimizin, ülkelerimizin ve coğrafyamızın ortak sorunları, riskleri, bu risklere dönük çözüm önerileri ve gelecek projeksiyonlarının iki önemli yükseköğretim kurumunun ortak çalışmaları ile ele alınacak olması başta olmak üzere birlikte yürüteceğimiz tüm çalışmaların çok önemli neticeler doğuracağına inanıyorum. Türk yükseköğretim sisteminin en önemli üniversitelerinden olan Bülent Ecevit Üniversitesi ile imzaladığımız anlaşma bizlere büyük bir heyecan ve mutluluk vermektedir. Başta Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere bu çalışmaların somut neticelere ulaşmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Akademik iş birliği anlaşmasının taraflarca imzalanmasının ardından görüşlerini aktaran Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, St. Petersburg State University of Economics ile yürütülecek ortak çalışmalara büyük önem verdiklerinin altını çizerek “Tüm dünyada yükseköğretim kurumlarının fonksiyonlarının giderek daha önemli ve daha geniş alanlara taşındığını görmekteyiz. Ülkemizin gelişen ve genişleyen yükseköğretim sisteminin uluslararası paydaşları ile yürüttüğü başarılı çalışmaların gelecek vizyonumuza son derece önemli katkılar yapacağını düşünüyorum. Ülkemizin yeni nesil üniversiteler aracılığıyla sürdürdüğü başarılı çalışmalar, tüm kurumlarımız ile itibar ve etkinlik noktasında her geçen gün daha önemli noktalara ulaşabilmemizi temin edecek unsurlar durumundadır. Bu düşüncelerle sürdürdüğümüz uluslararasılaşma çalışmalarımıza Rusya’nın en saygın üniversitelerinden biri olan St. Petersburg State University of Economics ile devam etmekten mutluluk duyuyoruz. Bugün imzaladığımız anlaşmanın öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin karşılıklı değişim içerisinde bilimsel çalışmalar yapmaları ve iki kurumun ortak akademik çalışmalar yürütmeleri başta olmak üzere geliştirilebilecek önemli projelere zemin hazırlayan bir anahtar rolü üstlenecek. Anlaşmanın imzalanmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyor, çalışmalarımızın önemli neticeleri doğurmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)