Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüleri 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında açtıkları tezli-tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarıyla akademik kariyer yapmak ve kendini geliştirmek isteyenlere önemli fırsatlar sağlıyor.
BEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, 17 tezli-tezsiz yüksek lisans programı ve 11 doktora programına, Sağlık Bilimleri Enstitüsü tezli yüksek lisans programı ve 5 doktora programına, Sosyal Bilimler Enstitüsü 16 tezli-tezsiz ve tezsiz uzaktan eğitim yüksek lisans programı ve 4 doktora programına 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında 192 si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 986 Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacak.
Yapılan düzenlemelerle lisansüstü eğitim yapmak isteyenlere kolaylıklar sağlandığını belirterek şunları söyledi: “Üniversitemiz, hem yüksek lisans hem de doktora eğitimlerinde bünyesine yeni bölümler katarak kendi akademik personelimize ve lisansüstü eğitim yapmak isteyen herkese geniş bir yelpazede eğitim fırsatı sunuyor. Hali hazırda enstitülerimiz toplamda 41 alanda tezli-tezsiz yüksek lisans, 25 alanda doktora eğitimi imkânı vermektedir. Örgün eğitimde lisansüstü eğitim görmek isteyenlerin yanı sıra örgün bir programda eğitim görmeye vakti ya da fırsatı olmayıp fakat lisansüstü eğitimini tamamlamak isteyenlere büyük kolaylık sağlayan tezsiz uzaktan eğitim seçeneklerimiz de hızla artıyor. 2016-2017 akademik yılında lisansüstü eğitime başlayacak tüm öğrencilere başarılar dilerim.” dedi.