Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı Mevlana Değişim Programı protokolüne imza attılar. İmzalanan protokolde iki üniversitenin tüm bölüm ve programlarında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi öngörülüyor. BEÜ adına Prof. Dr. Mahmut Özer, Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Sebahattin BALCI, Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev’in katıldığı törende imzalanan protokol, kurumlar arası yeni iş birlikleri için zemin hazırlayacak.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te gerçekleşen imza töreninde konu ile ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Mahmut Özer, “Üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda gerek Avrupa’da gerekse soydaşlarımızın yaşadığı tüm coğrafyalarda gerçekleştirilebilecek iş birliklerine büyük önem vermekteyiz. Burada atılan imzalarla Üniversitemiz ile Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirebilmenin zeminini oluşturmuş bulunmaktayız. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz bu anlaşma doğrultusunda kişisel ve akademik gelişimlerine katkı yapmak üzere Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesinde çalışmalar yürütebilecekleri gibi, aynı şekilde Manas Üniversitesinin öğrenci ve öğretim elemanları Üniversitemizde öğrenim görebilecek ya da çalışmalar yapabilecekler. İki üniversite arasında, imzalanan protokolün ötesinde metinlerüstü bir iş birliğimiz olacağına inanıyor, burada atılan imzaların üniversitelerimize ve ülkelerimize hayırlı olması diliyorum.” şeklinde konuştu.

Törende ev sahibi Üniversite adına açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Sebahattin BALCI ise yapılan anlaşmadan duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti: “Üniversitemiz adına Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitelerinin başında gelen Bülent Ecevit Üniversitesi ile karşılıklı iş birliklerimizi artırıcı bir protokole imza atmaktan büyük memnuniyet duymaktayım. İmzalanan protokol ile sağlanacak imkânlardan faydalanacak öğrenci ve öğretim elemanlarının bu iş birliğini kurumları ve kendileri adına bir fırsata dönüştürerek önemli çalışmalara imza atacaklarını ümit ediyorum.”

Tören Özer, Balcı ve Kulmırzayev’in üniversitelerin karşılıklı armağanlarını takdimi ile sona erdi.