BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Bilim-Hizmet Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni'nde yaptığı konuşmada,  kapasitelerini artırmak için tüm eğitim birimlerine çok sayıda yeni bölüm kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Öğretim elamanı sayısını da önemli ölçüde artırmaya devam ettiklerini ifade eden Özer, şöyle konuştu:

"Üniversitemize 2015-2016 akademik yılında yaklaşık 7 bin öğrenciyi bünyemize katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl üniversitemize yeni katılan tüm öğrencilerimize bizi tercih ettikleri için kutluyorum. Üniversitemiz 13 fakülte, 5 yüksekokul, 3 enstitü, 7 meslek yüksekokulu,  30'u aşkın araştırma ve uygulama merkeziyle eğitim öğretim faaliyetlerini her geçen gün kapasitesini ve kalitesini arttırarak sürdüren bir yüksek öğrenim kurumu haline gelmiştir. Artık uluslararasılaşma boyutuna büyük önem veren üniversite haline geldik. Üniversitemiz sürdürülebilir kalite odaklı büyümesine devam etmektedir. Bu kapsamda üniversitemizde öğrenci ve akademik personel sayısında artış olmuştur."

Prof. Dr. Özer, doçentlik ve profesörlük kadrosuna atanan öğretim üyeleri ile uluslararası dergilerdeki yayınlarıyla BEÜ'nün tanınırlığına katkı sağlayan öğretim elemanlarını kutladığını dile getirdi.

Törende, profesörlük ve doçent kadrosuna atanan öğretim üyelerine akademik giysileri giydirildi, en çok bilimsel yayın yapan öğretim elemanlarına ise plaket ve ödülleri takdim edildi.   

Üniversitenin farklı alanlarına tesisler kazandıran hayırseverlere plaketlerin verilmesiyle tören sona erdi.