Öğrenci ve öğretim elemanlarının yurt dışı eğitim-öğretim faaliyetlerini destekleyen Bülent Ecevit Üniversitesi, yabancı uyruklu öğrenci ve öğretim elemanlarını da farklı akademik birimlerinde konuk ediyor. BEÜ’de bugün 44 ülkeden 292 öğrenci akademik eğitim görürken 7 ülkeden 15 öğretim elemanı ders veriyor. Özellikle yabancı öğrenci sayısındaki artışta, BEÜ’nün 2012 yılından bu yana sahip olduğu Avrupa Birliği Diploma Eki Etiketi önemli rol oynuyor.


Hedef: Daha Çok Üniversite, Daha Çok İşbirliği

Bülent Ecevit Üniversitesi, başta öğrenci ve akademisyen değişimi ile akademik paylaşımlar olmak üzere program geliştirme çalışmalarının yaratıcı stratejilerle desteklemesi ve ortak projeler yürütülmesi olmak üzere; kitap, yayın ve diğer kütüphane materyallerinin zenginleştirilmesi, sosyal olanaklardan ortaklaşa yararlanılması, akademik ziyaretler ve misafir öğretim üyesi kabulü gibi temel amaçlar çerçevesinde işbirliği ağını genişletiyor. Bu kapsamda 2014 yılsonu verilerine göre BEÜ’nün 6 ülkeden 10 üniversite ile işbirliği anlaşması bulunuyor.

Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA)’nın da üyesi olan BEÜ’nün, birliğin oluşturmaya çalıştığı Avrupa Yükseköğretim Alanında da saygın bir konumu bulunuyor.


Yabancı Uyruklu Akademisyenler BEÜ’de

Üniversite, yabancı uyruklu akademisyenler ile üstün kaliteli eğitim fırsatlarını zenginleştiriyor. Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Hindistan, Azerbaycan, Ürdün, Suriye, Sırbistan, Hindistan’dan gelen öğretim elemanları, BEÜ kadrosunda eğitim vermeye devam ediyor. Sürdürülen bu çalışmalar, önümüzdeki yıllarda BEÜ’nün daha fazla yabancı öğretim elemanını akademik birimlerinde istihdam edeceğini gösteriyor.


BEÜ Akademisyenleri ile Dünyaya Açılmaya Devam Ediyor

Bülent Ecevit Üniversitesinin sürdürdüğü uluslararası işbirliği çalışmaları Üniversitenin akademik personel hareketliliğini de hızlandırdı. 2014 yılı içerisinde toplam 278 öğretim elemanı, Almanya, İngiltere, İsveç, İspanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Macaristan gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere toplam 45 ülkedeki üniversitelerde akademik deneyimlerini paylaştılar.


Erasmus+ Uluslararası Çalışmalara Hız Katıyor

Avrupa’nın çeşitli üniversiteleri ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimlerine olanak sağlayan Erasmus+ Değişim Programı kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar da BEÜ’nün uluslararasılaşma faaliyetlerine güç katıyor. 2014 yılında 15 ülkeden 80 üniversite ile değişim anlaşması bulunan BEÜ, aynı yıl içinde 67 öğrenci ve 20 akademik personelini bu üniversitelere gönderdi. Üniversite ayrıca Ersamus+ kapsamında 4 farklı ülkeden gelen 9 öğrenciyi çeşitli bölümlerinde konuk etti.


Mevlana Değişim Programı

Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerdeki üniversitelerin yer aldığı Mevlana Değişim Programı da BEÜ’deki uluslararası hareketliliklerden birini oluşturuyor. BEÜ’nün bu kapsamda Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti ve Yemen’deki üniversiteler ile anlaşması bulunuyor. Mevlana programı ile 2014 yılında BEÜ’den 2 akademik personel farklı üniversiteye giderken, 1 akademisyen de BEÜ’ye geldi.  Mevlana Programı kapsamında 2 öğrenci de aynı yıl içinde BEÜ’de öğrenim gördü.


Rektör Özer: “BEÜ’nün uluslararası tanınırlığı ve güvenirliği her geçen gün artıyor”

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer Bülent Ecevit Üniversitesinin uluslararası alanda tanınan bir üniversite olduğunu belirterek; “Son dönemde büyük önem verdiğimiz uluslararası işbirliği ve tanıtım çalışmaları, Üniversitemizin tanınırlığını ve güvenirliğini arttırıyor. Değişim programları ile gelen ve giden öğrenciler ile öğretim elemanlarının bu noktadaki katkısının da büyük payı olduğuna inanıyorum. Üniversitemizin sürdürdüğü bu çalışmaları sadece bir uluslararasılaşma politikası olarak görmüyoruz; kamu diplomasisi açısından da son derece önemsiyoruz.” dedi.