Türk Eğitim Derneği (TED) Kdz. Ereğli Koleji öğrencileri, uzman öğretmenleri ve çalışanları ile birlikte Kdz. Ereğli’de bir ilke imza atmanın heyecanı ile sanatseverleri bekliyorlar. “Bir Ereğli Akşamı” adlı müzikli sahne gösteriminde davetliler ile buluşacak TED Kdz. Ereğli Koleji’nin etkinliği 12 Aralık 2014 Cuma günü akşamı saat 19.00’da Erdemir’in Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Programın ilk bölümü olan kokteylde yerel yiyeceklerden meslek gruplarına kadar bir çok konu canlı performanslarla tanıtılacak. Salonda  hazırlanan maden ocağının galerisine baret takılarak girilecek ve maden ocağında resim sergisi sunulacak. Gösterinin ilk bölümünde basın mensupları çekimlerini gerçekleştirilirken, kendilerine oyunla ilgili bilgi ve cd ler verilerek, sahne gösteriminde ise başlangıç anından sonra  çekim yapılmaması, salonda dolaşılmaması konusunda ricada bulunulacak.

 

PROGRAM ŞÖYLE:

                 

BİRİNCİ BÖLÜM

 

“YAŞAYINCA’’ Adlı Canlı Müze Sergisi

Ereğli’ye özgü meslek erbabı ustaların kaybolmaya yüz tutan mesleklerini sergilediği canlı müze etkinliği.

Uzun yıllar, Ereğli’nin sokak aralarında, çarşılarında köylerinde yaşamın ritmine ses veren ve bizi hayata bağlayan mesleklere kulak kabarttık. Kalfaların demirci atölyesinde ateşi körüklemesine, berberde bilenen usturalara, sepetçinin dalları ustaca esnetmesine, süpürgecinin hışırtılı çalışmasına biz de ses vermek istedik.

“Yaşayınca” adlı canlı müze sergimizde, çok eskilere günümüz gözüyle bakmanın haklı gururunu hissettirmek istiyoruz.

 

“EREĞLİ’DE KAYBOLMAKTA OLAN MESLEKLER”  Adlı Belgesel Seri Filmler.

Bir Ereğli Akşamı adlı etkinliğimiz, her mesleğin bir filmi vardır düşüncesiyle geleneksel mesleklerimizin değişmeden halen yaşandığı köylerimize doğru yola çıktı ve size uzun yıllar boyunca izleyeceğiniz filmleri hazırladı.

Belgesel nitelikli filmler günlük hayatın içinde her an yanından geçtiğimiz ya da yaşadığımız mekânlarda kulak kabarttığımız ancak modern yaşamın temposu içinde algısı giderek yok olan mesleklerin tadının yeniden yaşamımıza katılmasını konu edinmektedir.

 

‘’SADECE DERİN ’’  Adlı Resim Sergisi

Girdikçe derinliği hissedeceğiniz galeri ve resim sergisi etkinlik içerisinde konuklarımızın gerçek bir maden ocağı atmosferini hissetmesi için uzmanlarımız tarafından tasarlandı, yaşama geçirildi.

Küçük gruplar halinde ziyaretine izin verilecek seyyar ocağımız özel ses efektleri ve ışıksızlığı ile konukları yerin derinliklerine götürecektir.

 

MÜZE TED

Okulumuza ait ve özel koleksiyonerlerin katkıda bulunduğu,  Ereğli’ye ilişkin birçok objenin  yer aldığı müze konukların etkinlikler boyunca eskiye dair yaşamı bir parçada olsa hatırlatacaktır.

 

‘’ESKİ YENİDİR’’ Adlı Fotoğraf – Film Sergisi

Etkinliğimiz içerisinde hem kısa bir dinlenme arası vermek hem de eski ve yeni arasındaki değişimi hissetmek isterseniz. “Eski Yenidir”  adlı sergimizi ziyaret edin. Yaklaşık elli yıllık değişimi koltuğunuzda tebessüm ederek izleyeceksiniz.

 

KOKTEYL

 

İKİNCİ BÖLÜM

 

 ‘’KENDİ HALİNDE AKARDI GÜNLER’’  Müzikli Sahne Gösterimi.

1960’lı yıllarda ülkemizde sanayileşmenin yeni yeni oluşmaya başladığı dönemlerde sıradan akan bir hayatın içinde Kdz Ereğli’de bir köydeki yaşamı betimleyen müzikli sahne gösterimi, okulumuz öğrencilerinin her biri dalında uzman öğretmenlerinin desteği ile hazırlanmıştır.

Farklı duygular ile izleyeceğiniz program, bir Ereğli akşamında anlatılmasına rağmen kentin bir solukta geçen 50 yılını konuklara hissettirecektir.

Kısaca program akışı içinde takip edeceğimiz sade bir yaşamın hikâyesini yeni anlamlar yüklemeden olduğu gibi ele alıp yepyeni bir eser besteledik. Bu eser, programda ona ritimleri ile ayak uyduracak bir orkestra ile buluştu. Bu buluşma sayesinde ise eski yaşamların içindeki değerli parçaların bir tadı oluşturuldu ve eski yaşamın yeni sesi etkinlik sayesinde günümüzden duyulur hale geldi.

Peki 50 yıllık koca bir yaşamın sesini tek bir akşamda duyabilir misiniz?

İşte bunun cevabını okulumuz öğrencileri ’ KENDİ HALİNDE AKARDI GÜNLER’’ müzikli sahne gösterimi esnasında size verecek.