Alaplı’da ilik nakli nedeniyle okula gidemeyen Ece İrem Demircan (12), karnesini evinde aldı.

Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmeti programından faydalanan Atatürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Ece İrem Demircan'ı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çelik, Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut ve Okul Müdürü Hüseyin Keskin, evinde ziyaret etti.

Karnesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik'ten alan Demircan, evde eğitim hizmetinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür etti.

Demircan, bir yıldır okula gidemediğini ve evde eğitim aldığını belirterek, "Akdeniz anemisi hastasıydım. 2,5 yaşındaki kardeşim Zeynep Demircan'ın iliği ile yeniden hayata tutundum. Evde eğitim sayesinde eğitimime devam etmeye başladım. Öğretmenlerimizle derslerimin haricinde çok güzel vakit geçiriyordum. Tamamen iyileştiğim zaman ben de arkadaşlarım gibi okuluma gitmeye başlayacağım. Öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Anne Umut Demircan, kızının bir yıl önce ilik nakli olduğunu vurgulayarak, "Kızıma, 2,5 yaşındaki kardeşi iliğini verdi. Bundan dolayı evde tedavisinin sürmesi gerekiyordu. Okula devam edemediği için evde eğitim almaya başladı. Öğretmenleriyle uyum içerisinde çalıştı ve takdir belgesi aldı. Bize bu duyguyu yaşattığı için ona ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Çelik de Ece İrem Demircan'ın evde eğitim alarak derslerinden geri kalmadığını ve başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.





Haber: Cem Sürmeneli