Bülent Ecevit Üniversitesi güz dönemi etkinlikleri kapsamında düzenlenen “bir zamanlar Zonguldak” konulu etkinliğin konuğu yazar Osman Atilla Poshor oldu. Poshor, Zonguldak’ın 1940-1960 yılları arasındaki aile ve kültürel yaşamına dair anılarını anlattı. Osman Atilla Poshor’un 2006 yılında yayınladığı ve Fener mahallesinde geçen çocukluk dönemini kaleme aldığı Fener’in Çocukları adlı kitabına konu olan arkadaşları da söyleşiyi izleyenler arasındaydı.  


Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Halûk Güven, Prof. Dr. Ahmet Altın, Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, öğrenciler, akademisyenler ve Zonguldaklılar katıldı.

Çocukluk ve gençlik döneminde eğitimden spora, kültürden sanata pek çok alanda Fener Mahallesinin sağladığı olanakların zenginliklerinden yararlanarak büyüdüklerini söyleyen Poshor ile salonda bulunan arkadaşları arasındaki samimi diyaloglar söyleşiye neşe kattı.

Söyleşinin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Halûk Güven, Osman Atilla Poshor’a teşekkür plâketi taktim etti. Poshor, söyleşinin ardından izleyicilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.