Ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında ve TEOG sınavlarında elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Kdz Ereğli Fatih Koleji İngilizce kullanım alanının artırılması adına okul bahçesinde 6.Geleneksel İngilizce Fuarı düzenledi. Saat 15.00’da açılışını Okul Müdürü Sadi Yanık’ın yaptığı fuara çok sayıda veli, öğrenci ve öğretmenler katıldı.



İngilizce zümre başkanı Sebahattin Avşar “İngilizce pratik alanlarının daha da artırılması için Fatih Koleji öğrencileri kendi imkânları ile hazırlamış oldukları birbirinden güzel ve ilginç İngilizce projeleri sergiledi. Geleneksel hale gelen fuarda projeleri sergileyen öğrenciler, çalışmalarını İngilizce olarak anlatarak ve oyunlar oynatarak ziyaretçileri hayran bıraktılar” dedi.




Öğrenciler kendilerini ziyaret eden, İngilizceye meraklı veli ve öğrencilerle kelime eşleştirme, tekerlemeler, balon patlatma, çarkıfelek, cümle kurma, İngilizce tiyatrolar, survivor, hazine avı, kelime türetme oyunu, balonu patlatıp soruyu bilme gibi birbirinden farklı 50 çeşit proje de İngilizce pratik yaparak hem İngilizcelerini geliştirdiler hem de hediye kazandılar.



Okul Müdürü Sadi Yanık ise, “İngilizce öğretmenlerimizin dönem içinde derslerde öğrettikleri İngilizceyi ve yaptıkları çalışmaları, İngilizcenin günlük hayatta kullanımının öğrencilerde bunun pratiğe dönüştüğünü, bu tür geleneksel İngilizce fuarların da görmekteyiz. Çocukların yüzlerindeki öğrenme isteğinin kendilerini mutlu ettiklerini ifade etti ve yapılan etkinlikten dolayı emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür ederim. Ayrıca Uluslararası Akredite Yabancı Dil Eğitim Sistemi, Yabancı Dil Eğitimini Avrupa Konseyi tarafından belirlenen Portfolyo ve Dil Pasaportu kriterlerine uygun standartlarda gerçekleştirme, Cambridge Üniversitesi’nin sınav kuruluşu Cambridge ESOL tarafından yapılan uluslararası geçerliliği olan UCLES sınavlarına katılım ile sınav merkezi olma gibi çalışmaları devam etmektedir” dedi.