Üniversiteliler 38 ilkokul öğrencinin eğitim gördüğü Ali Veli Güzel İlkokulu’nu tadilattan geçirdi. Pek çok eksiği giderilen okulda eğitim gören öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Ali Veli Güzel İlkokulunda bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Emel Efe, Gurbet Gökmen, Enes Özhuy, Hasan Adıgüzel ve Ömer Kaynarca, Meva Apaydın danışmanlığında tespit ettikleri Soğanlıyörük Köyü Yörük Mahallesi’nde bulunan Ali Veli Güzel İlkokulu’nun eksiklerini tamamladı, okulun tadilatlarını yaptırdı.

 

TALEPLERE DUYARSIZ KALINMADI

Bakımsız ve malzemesiz olan okulun eksiklerine silik olan Atatürk Büstü’nü düzenlemek ve yazısını yeniletmekle başlayan öğrenciler, Atatürk gençliğinin ne kadar bilinçli olduğunu ispatladı. Daha sonra kırık ve bakımsız olan tuvalet taşlarının yaptırılması için kolları sıvayan üniversiteliler, ilgili yerlerle görüşerek tuvalet taşlarını değiştirtti, gerekli lavabo aksesuarlarını kendi elleriyle monte edip lavabolara yeni ve temiz bir görünüm kazandırdı.  Geniş bir bahçesi olmasına rağmen öğrencilerin teneffüslerde yerlerde oturduklarını gören proje sahibi öğrenciler, bu konuda Zonguldak Belediyesi’nden yardım istedi. Öğrencilerimizin talebine duyarsız kalmayan Zonguldak Belediyesi okula banklar göndererek minik yüreklerin daha sağlıklı teneffüs yapmalarını sağladı. Ayrıca sınıflardaki siyasi ve fiziki harita eksikliği de bu proje sayesinde giderildi. Tüm bunların yanında kütüphanesi olmayan okula “kitapsız nesil gelişmez mantığıyla” bir de kütüphane kuruldu, alınan yeni kitaplarla öğrencilere okuma alışkanlığı aşılanmaya çalışıldı.

 

FAYDALI OLMANIN MUTLULUĞU

Soğanlıyörük Köyü’nde 38 öğrencisi bulunan Ali veli Güzel İlkokulu’nda bakım ve onarım çalışmasının yanı sıra öğrencilere çeşitli kırtasiye yardımı yapıldığını belirten Proje Koordinatörü Meva Apaydın, topluma hizmet uygulamaları kapsamında okulun eksikliklerinin tamamlandığını söyledi.  Çevre düzenlemesi başta olmak üzere tespit edilen sorunların da ortadan kaldırıldığını anlatan Apaydın, “Sosyal Sorumluluk bilinci insanlığa aşılanması gerekiyor. Başkalarına faydalı olmak gerçekten de önemli. Eğitimin temelini oluşturan ilkokulların gelişmesi ve değişmesinin o okullarda okuyan öğrencilerin daha kaliteli eğitim almalarını sağlamak olduğunu unutmamalıyız. Projemize katkı sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

Proje sahibi öğrenciler projelerinin gerçekleştirilmesine destek olan Zonguldak Belediyesi’ne, Kdz. Ereğli Belediyesi’ne, kendilerine her türlü yardımı sağlayan Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Karataş’a ve proje koordinatörü Okt. Meva Apaydın’a teşekkür etti.

 

(Haber Merkezi)