Zonguldak Eğitim İş Şube Başkanı Metin Kahveci, MEB’in okula başlama yaşının 72 aya çekmesi gerektiğini belirtti.
62 aylıkların okula gönderilmesi olayında bir hezimet yaşandığını ifade eden Kahveci, “62 Aylık çocukların okula başlama yaşının çok erken olduğunu bedensel ve ruhsal açıdan eğitimi kaldıramayacaklarını ısrarla söyledik ve anlattık” dedi.
Kahveci açıklamasında, “Gerici eğitim sistemi  4+4+4 lüğün çağ dışı  mimarlarından olan ve öğretmen hasmı  bakan H.Çelik  zamanında uygulamaya sokulan 62 aylıkların okula gönderilmesi olayında bir hezimet yaşanmıştır. Bu uygulamaya  şiddetle karşı çıkan Eğitim İş haklılığını ispat etmiştir. 62 Aylık çocukların okula başlama yaşının çok erken olduğunu  bedensel ve ruhsal açıdan eğitimi kaldıramayacaklarını ısrarla söyledik ve anlattık. Ama ne yazık ki eğitime bilimsel bakmayan ve çağdaş  eğitim değerlerini elinin tersi ile iten bakan H. Çelik 62 aylıkların okula  başlamasını ısrarla  emretmiş ve uygulatmıştır. Bu uygulamanın bir eğitim cinayeti olacağını belirten Eğitim İş ve eğitim uzmanlarına karşı şiddet  tohumları ekilmiş , çeşitli kavgalara varan  tavırlar yaratılmıştır. Bu cinayet  uygulamasına  eleştirisini  yapanları da alaycı bir tavırla onlar boşuna konuşuyorlar diyerek isteseniz de istemeseniz de bir nevi ‘’ eski Sincan Belediye Başkanının söylemini andıran tavırlar takınılarak  ‘’bu  gerici aşıyı ‘’ (iğneyi)  vücudunuza  enjekte edeceğiz ’’ bundan geri dönmek yok denmiştir.  Bu zaman içinde MEB   ve Atatürk’ün altını oyan cumhuriyet değerlerine yok eden   öğretmen hasmı, gerici bakan H.ÇELİK  amaçlarımızın bilimsel değil dinsel bir eğitim sistemini gerçekleştirmek istediğini ima etmiştir. 

 

‘ÖĞRENCİLER BAŞARISIZ OLDU’
Gerici eğitim sisteminin birinci ayağı, uygulama safhasında sonuna gelmeden duvara toslamış alarm  vermeye başlamıştır. 62 ve 66 aylık çocukların okullarda başarılı olmadığı ortaya çıkmış velilerin ve öğretmenlerin isyan eder duruma sokmuştur. Anaokuluna gitmeden ilköğretime başlayan çocuklar yeterli bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimi sağlayamadığından ilköğretimde sunulan becerileri edinemezler. Bu yaş çocuklarının önemli bir bölümünün henüz öz bakım becerilerini kazanmamış, kural algısı oluşmamış, kalem tutma becerisi edinmemiş, oyun çağındaki çocuklardan oluştuğunu defalarca belirtmiştik. Kaldı ki, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında yaşananlar uyarılarımızda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymuştur Çocukların okuma yazmada geri kaldıkları özellikle  merkezi okulların dışındaki okullarda öğrenciler yeterli  bir varlık gösterememiş,  ana sınıfını andıran bir havanın  arandığı bir kez daha ortaya çıkmış bilimin ne kadar haklı olduğu eleştirilerimizin   yaparak yaşayarak öğrenen bakanlık yönetimi 62 ve 66 aylıkları kaldırarak 67  den 71  e kadar aylıkların okula alınmasını istemektedir. Yani gecen seneden kalan eğitim cinayetinden  bir nebze  geri atan fakat hala ders çıkarmayan  bakanlık bu kez de 67 ve 71 aylıklara kafayı takmaktadır. Bir türlü eski sistem de var olan 72 ay olmalıdır diyemeyerek eski bakanın yanlış uygulamasını bilerek ‘’ laikliğin altını oyan yeni bakan tarafından ‘’ korumaya devam etmektedir.

 

‘BİNLERCE ÇOCUK KOBAY OLDU’
Eğitim uzmanlarının, bilim insanlarının ve sendikaların uyarılarına kulak tıkayarak, okulların fiziki yapılarında ve müfredat programlarında hiçbir hazırlık yapmadan ilkokula kaydettiği 66-71 aylık binlerce çocuğu kobay olarak kullanan MEB, bu yanlışındaki ısrarını sürdürmektedir. Birinci cinayet yetmediği gibi bilerek ikinci cinayete davetiye çıkarmaktadır. Bakanlık yönetimi ne yaparsa yapsın eninde sonunda bilimin ışığındaki yere gelmek zorundasın diyoruz. Bilim diyor ki  yeterli bir ana sınıfında eğitim almış bedenen ve ruhen hazır duruma gelmiş en az 72 aylık çocukların (bedenen büyük olanlar  istisnadır) okula başlamaması  sağlıklıdır  demektedir. Anlarsınız anlamazsınız ikinci bir kez duvara toslayarak ülkemizin genç beyinlerini hebaya çevirmeyin seslenişimizi tekrar etmekteyiz.
Sonuç olarak bakanlık, hiçbir pedagojik temeli olmayan bu yanlış uygulamadan vazgeçmeli ve okula başlama yaşını doğrudan 72 aya çekmelidir” dedi.