AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesi’nin kurulma kararlarının Resmi Gazete’de yayınlandığı müjdesini verdi. Çaturoğlu ayrıca yine Resmi Gazetede rödovansçılar ile madencilerin merakla beklediği maliyet farklarının ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu yayınlandığı açıkladı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin daha kaliteli bir eğitim yuvası haline gelmesi ve büyümesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çaturoğlu, üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer bey ile sürekli istişare halinde olduklarını bildirdi.

MALİYET FARKLARI ÖDENİYOR

Öte yandan Maden yasasının hem Plan Bütçe Komisyonu’nda hem de TBMM Genel Kurul görüşmelerinde yakından takip ettiğini ifade eden Çaturoğlu, bu süre içerisinde rödavansçılar ve diğer maden çalışanlarının sıkıntılarını gündeme getirdiğini ve öneriler sunduğunu söyledi.

AK Parti Zonguldak milletvekili arkadaşları ile birlikterödovansçıların maliyet farklarının ödenmesi konusunda TBMM Genel Kurulu’nda Maden Kanununda değişiklik yapıldıktan sonra Bakanlar Kurulu’ndan çıkma sürecini de takip ettiklerini kaydeden Çaturoğlu, her zaman Zonguldaklı hemşerilerinin hizmetinde olduklarını ifade etti.

Her iki kararın da hayırlı uğurlu olmasıtemennisinde bulunan Çaturoğlu emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.