Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından organize edilen 13-14 Mayıs tarihleri İstanbul Kozyatağı Hilton Otel’de, “Anlamak, anlatmak ve anlaşmak” temalı seminer ve çalıştaya Zonguldak’tan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kdz. Ereğli  Temsilcisi ve Gazeteniç Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş davet edildi.

Kamu, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra gazetecilerin de davet edildiği program, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Cangir’in konuşması ile başlayacak. İlk günkü panel bölümünde Prof.Dr.Abdulrezak Altun’un moderatörlüğünde Gazeteci ve yayınca Zeynel Lüle, Bilkent Üniversitesi Konuk Öğretim Elemanı ve dünyaca ünlü yönetmen Andreas Treske, Avrupa Birliği Bakanlığı Müşaviri Ümit Armağan, ‘Anlamak, anlatmak ve anlaşmak’ temalı konuşma gerçekleştirecek.

Avrupa Birliği Çalışmalarına yönelik iletişim faaliyetlerinde iyi ve kötü uygulamaları kavrama konulu çalıştayın öğleden sonraki ilk programı olacak. 14 Mayıs ise tüm gün çalıştay programı devam edecek. Akşam saatlerinde ise seminer ve çalıştayın değerlendirilmesinin ardından katılımcılara sertifika verilecek.

Bilindiği gibi Mustafa Kemal Bektaş, yaygın düzeyde 5 ödüle sahip gazeteci olarak, mesleğini 1995 den bu yana günlük ÖNDER GAZETESİ'nde başarıyla sürdürüyor.

 

(Haber Merkezi)