Çaturoğlu, ziyarette, Ereğli’ye Turizm Fakültesi kurulacağını, ayrıca Erdemir ile yaptıkları görüşmelerde 50. Yıl Metalurji ve Kimya Fakültesinin kurulması konusunda mutabık kaldıklarını vurguladı.


Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü öğrencileri (Karaelmas Kitap Kulübü Üyeleri) Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Serdar Savaş başkanlığında kütüphanecilik haftası nedeniyle TBMM'de ziyarette bulundu.

Ziyaret ile ilgili Çaturoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“TBMM Kütüphanesini, Kütüphane ve Araştırma Hizmetleri Başkan Yardımcısı Abdulhekim Suçini ve şahsımı ziyaret eden öğrencilerimizle TBMM Toplantı Salonunda bir araya gelerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk.
Üniversitemizin Zonguldak Merkez Kampüsüne Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Ereğli’ye Turizm Fakültesi kurulacağını ve Başbakanımızda imzada oluğunu, ayrıca ERDEMİR ile yaptığımız görüşmelerde 50. Yıl Metalurji ve Kimya Fakültesinin kurulması konusunda mutabık kaldığımızı, ayrıca Ereğli’de yeni öğrenci yurdu yapılması için arsa arayışımızın devam ettiğini belirttim. Öğrencilerimize hayat tecrübelerimizi, ülkemizde ve dünyadaki son gelişmeleri anlattım ve terör konusundaki düşüncelerimi aktardım. Ayrıca öğrencilerimizin taleplerini aldım. Taleplerini takip ederek ilgili makamlara ileteceğimi ve takipçisi olacağımı belirttim. Daha sonra ikram da bulunduk ve hatıra fotoğrafı çektirerek öğrencilerimize başarı dileklerimizi ilettik.”