Bülent Ecevit Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ortaklığında 23-25 Mayıs 2016 tarihlerinde Beytepe- ANKARA’ da düzenlenen “from computational biophysics to systems biology (CBSB2016)” başlıklı uluslararası konferans 25 Mayıs 2016 tarihinde sona erdi.

Protein katlanması ve topaklanması, hücre zarı ve etkileşimleri, çoklu protein kompleksleri ve bilgisayar hesaplamalarında algoritma ve modeller başlıkları altında yapılmış son çalışmaların sunulduğu ve alanında tanınan saygın Bilim İnsanlarının katılımıyla gerçekleştirilen bu konferans her yıl sırasıyla bir ABD bir Avrupa ülkesinde olmak üzere on yıldır gerçekleştirilmektedir.

Konferans yürütme komitesi üyesi Doç.Dr. Kadir Demir, CBSB 2016 konferansının onuncusunun bu yıl Bülent Ecevit Üniversitesi koordinasyonunda Türkiye’ de gerçekleştirilmesinin Üniversitemiz adına bir gurur kaynağı olduğunu söyleyerek, organizasyonda emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen başta Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer olmak üzere tüm Üniversite çalışanlarına teşekkürlerini dile getirdi. Kendisi ayrıca bu konferansın Üniversitenin uluslararası camiada tanınırlığının artmasına yardımcı olduğunu ve Üniversitenin genç araştırmacılarının bu vesile ile uluslararası tanınmış Bilim İnsanları ile irtibata geçtiğini ve kurulan bu bağlantıların ileriki zamanlarda Üniversiteye akademik açıdan çok büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.