Bülent Ecevit Üniversitesi olağan Senato Toplantısı Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer başkanlığında Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda yapıldı. Toplantıya BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları ve senato üyeleri katıldı.

Üniversite Senatosunu Alaplı’da Alaplı Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden karşıladı. Senato’nun açılış konuşmasını yapan Henden Senato Üyelerine Alaplı ve Alaplı Meslek Yüksekokulu ile ilgili bilgiler verdi. Meslek Yüksekokulu’nun ihtiyacı olan tüm yatırımların bu yıl gerçekleştiğini söyleyen Henden, başta BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere Alaplı Kampüsü’nün ve okul binasının yeni görünümüne kavuşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Alaplı’nın konum itibariyle ve doğal yapısıyla da yeşil kampüs için uygun bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer konuşmasında: “Alaplı yeşil doğasıyla çevreci kampüs projemize en uygun kampüs alanlarımızdan birisidir. Kampüste yapılan çevre düzenlemeleri ile bu güzellikler daha görünür haline getirildi. Kampüsün açık alanları sosyal bir ortam haline dönüştürülerek öğrencilerin keyifli zaman geçirebilecekleri yeni mekânlar oluşturuldu. Öğrencilerimiz, daha konforlu ve sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sürdürüyorlar. Bu bizim için çok memnun edici bir durum. Çünkü bizim ilk hedefimiz gelecek nesillerimizin bilgili ve donanımlı bireyler olarak yetişmesidir. Bunun sağlanması için elimizden gelen her çalışmayı yapıyoruz. Öğrencilerimizin iyi eğitim alabilmeleri iyi bir ortamda eğitim almalarıyla mümkündür. Bunun bilincinde olarak eğitim binalarımızı, sosyal tesislerimizi ve spor alanlarımızı yeniden düzenledik ve daha yaşanabilir kampüsler oluşturduk. Alaplı Meslek Yüksekokulu’ndaki bu gelişmelerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.