Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında Çaycuma Belediyesi Kent Konseyi ile birlikte yürütecekleri bir proje gerçekleştirdikleri şöyle bildirildi:

Projenin tanıtımı için Çaycuma Meslek Yüksekokulu Av. Hikmet Odabaş çalışma salonunda düzenlenen toplantıda projede gönüllü olarak hizmet verecek olan öğrenciler ile Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Hikmet Yazıcı, Zonguldak Kent Konseyi Başkanı M. Yesari Sezgin, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt ile kent konseyi yöneticileri bir araya geldi.



Proje kapsamında Çaycuma Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 6-15 yaş grubu arasındaki çocuklar için pek çok alanda kurs düzenleyecek, Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören farklı programlardaki pek çok öğrenci ise bu kurslara öğreticilik yaparak destek verecek.  Gitar, bağlama, resim, halk oyunları ve tiyatro gibi yetenek kurslarının yanı sıra İngilizce ve Türkçe destek kursları da düzenlenecek. Hafta sonları açılacak olan bu kurslarda işaret dili, satranç, çini atölyesi, ahşap yakma, futbol ve voleybol müsabakaları gibi özel etkinlikler de yer alacak. 5 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında sürecek olan kurslar ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. 

Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Burada olmaktan çok mutluyum. Üniversitede okuyan gençlerimizle tanışmak, onlar aracılığıyla diğer gençlerin eğitimine destek olmak benim için çok sevindirici. Belediye başkanı olarak bu konularda sonuna kadar desteğim. Bunu bir başlangıç olarak kabul ediyorum. Bu çalışma aynı zamanda, kentle üniversitenin kaynaşmasını da sağlayacaktır. Bir kent imecesi gerçekleştiriyoruz, burada dev bir kadro, öbür tarafta öğrenmeye muhtaç insanlar var. Bilenler bildiklerini, bilmeyenlere öğretecek, biz de destek vereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak söz alan BEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Hikmet Yazıcı “Sosyal amaçlı bir projeye birlikte imza atacağız. Öğrencilerimiz bu projeyle iş içinde eğitilecek. Okulumuz çok tercih ediliyor, bu yüzden, çok geniş bir öğrenci profilimiz var. Türkiye’nin her yerinden öğrencimiz bulunuyor. Bu çalışma bu yönüyle kültürel değişim de sağlayacaktır. Üniversite kentle bütünleşecek. Bu çalışmaya Kent Konseyi’nin böyle bir ilgi göstermesi bizim açımızdan çok sevindirici. Önemli olan iyi sonuçlar almak. Bu çalışmaya ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum” sözleriyle konuştu.