İşitme engelli öğrencinin yaşama tutunmasına ailesi ile birlikte katkı sağlayan ve bu süreci rapor haline getirerek yılın öğretmeni ödülünü kazanan Erdemir ilkokulunda görevli sınıf öğretmeni Ekiz, eski öğrencisi ile Kaymakamı ziyaret etti.

 

İki yıl önce mezun ettiği işitme engelli öğrencisi Özgür Saraçoğlu’nun 5 yıllık eğitimini rapor haline getiren ve bu raporla Zonguldak’ta yılın öğretmeni seçilerek Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği etkinliklere katılan Erdemir İlkokulunda görevli sınıf öğretmeni Yıldız Aydın Ekiz beraberinde öğrencisi Özgür Saraçoğlu ve ailesi ile Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı makamında ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 81 İl’den öğretmenleri davet ettiği programda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün Özgür’ün ihtiyacı olan cihazın alımına destek vereceğini söyledi.

 

“KAVRAMLARI ANLAMADA ZORLUK ÇEKTİ”

Ekiz konuşmasında şunları söyledi: “Özgür benim mezun öğrencilerimden. Biz Özgür ile 1. Sınıfta başladık anne ve babası ile birlikte bir çalışma yürüttük. Geldiğinde sesleri çıkarmakta güçlük çekiyordu birlikte çalıştık belirli bazı çalışmalar yaptık, ses çıkarmasına yönelik. Ses sistemi ile çalıştığımız için e harfinden itibaren çalışmaya başladığımız andan itibaren ilk çıkan kelime ile birlikte el yordamı ile şekillendirmeye başladım. Çünkü ses duysa bile anlamını bilmiyordu. 4.5 yaşında ameliyat olduğu için bebek iken öğrenmesi ilk öğrenmesi gereken kavramları anlamasında güçlük çekti. 

 

“KAVRAM ÇALIŞMASI YAPTIK”

El dediğinde el resmini çıkardık, el ele de el ele tutuşan çocukların resimlerini koyduk. A’dan Z’ye bütün ses sistemi ile harfleri birleştirirken biz şekillendirdik kendisi de bizimle birlikte okudu, yazdı. Anlamakta zorluk çekiyordu onu da kavram çalışması yaptık. Resimler üzerinde şekillendirdik, bir resimde bahçe, top varsa bu top bahçe, akşam güneş yatak olarak anlattık, anneyi de görevlendirdik o da evde aynı çalışmaları yaptı. Aile büyük destek verdi. Ayrıca rehabilitasyon merkezlerine götürüldü. 

 

CUMHURBAŞKANI DESTEK VERECEK
Biraz cihandan hoşlanmıyor. Cumhurbaşkanımızın düzenlediği törende masa düzeninde yanına oturma şerefinde bulundum. Bu konuyu konuşurken, ‘bir şey yapabilir miyiz?’ diye sordu, eşi Hayrünissa hanım da aynı şekilde. ‘Bizim ihtiyacımız var’ dedik kendileri destek olacaklarını söylediler. Aileyi çağırdım görüşmek için onlardan sağlık ile ilgili bilgiler alacağız. Ne yapılması gerektiğine dönük ve bunları Ankara’ya bilgilendireceğim onlar da bizlere dönüş yapacaklar. 7 Yıl oldu cihazının değişmesi gerekiyordu. Hatta bu şekilde Hayrünnissa hanım yardımcı olabileceğimiz varsa dediler okulumuzda bir öğrenci daha var onun da ismini vermeyi düşünüyoruz. Bizim için mutlu bir son oldu”

 

“TOPLUMA ÇOCUĞUMU KAZANDIRDIM”
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da öğretmeni, öğrenciyi ve ailesini başarısından ötürü kutladı. Baba Ayhan Saraçoğlu, zorlu bir süreçten geçtiklerini ev ve arabasını sattığını da belirterek, “Hiç üzülmüyorum, çocuğum konuşuyor, topluma çocuğumuzu kazandırdık” dedi. Anne Gülçin Saraçoğlu ise oğlunun ilk anne demesini çok beklediğini belirterek, “Okuması yazması iyi, anne demesini çok isterdik şimdi çok şükür anne, baba diyor. Mutluyuz kendisi de iyi. Cihazımız olduktan sonra bir sorunumuz yok.” sözleri ile konuştu. 

 

ÖĞRETMENİ KUTLADI
Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer’de öğretmenin öğrenciye yüksek verimlilik ile tutunduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Gerçekten 3 yıldır birlikte çalışıyoruz, bir anne edasıyla sahiplenmesiyle verdiği yüksek verimlilik ile karşılığını Cumhurbaşkanı, Başbakanımız, Meclis başkanımızdan aldığı ödüllerle de göstermiş oldu. Ereğlimizi ilk kez seçilmesi bizleri onurlandırdı”

 

POLİS OLMAK İSTİYOR
Özgür Saraçoğlu’da derslerinin iyi olduğunu, en çok matematik dersi sevdiğini ve polis olmak istediğini söyledi. Öğretmene başarısından ötürü Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç tarafından çeşitli hediyeler verildi.