Kdz. Ereğlililer Derneği Yönetim Kurulu, Kdz. Ereğli’ye kurulacak olan Denizcilik Fakültesi ile ilgili tüm yetkililere teşekkür etti.

Yönetim Kurulu’nun açıklaması şu şekilde:

“Bir bilim dalı olarak denizcilik, deniz bilimlerinden deniz ulaşımına, deniz teknolojisinden deniz hukukuna kadar geniş bir yelpazede yer alan çalışma alanlarının yanı sıra hukuk, iktisat, tarih, işletme gibi bilim dallarıyla da yakın ilişki içerisindedir.

 

Ülkemiz ekonomisinin önemli sektörleri içinde olan denizcilik sektörü bilimsel açıdan önemli atılımlar yapmıştır. Bu sebeple, denizcilik alanında üretilen bilimsel çalışmaların değerlendirilebileceği bir denizcilik fakültesinin ilçemizde kurulacak olması bizleri fazlasıyla heyecanlandırmıştır.

 

Ereğli’mize kurulacak olan fakülte ile ilgili çalışmalarından dolayı Zonguldak Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan CANDAN’a, Zonguldak Valimiz Ali KABAN’a , YÖK Başkanı Prof.Dr.Gökhan ÇETİNSAYA’ya ve yürütme kuruluna, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut ÖZER’e ve emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarız.”