Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nce gençlik merkezleri aracılığı ile yürütülen Şehirler ve Kültürler Projesi başladı.

Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için başlatılmış olan projede, gençlerin kendini rahat ifade edebilmeleri, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerilerini geliştirmeleri, proje kapsamında gezip görerek öğrenen gençlerin varlıklarının sosyal barışa, kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilincine ulaşmaları hedeflenmektedir.

Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında Zonguldak ilinden Konya, Adıyaman, Çanakkale ve Bilecik şehirlerine geziler düzenlenmektedir. 12-16 Temmuz Konya gezisi ile başlayan proje belirtilen illere belirli aralıklarla devam edecek olup 14-29 yaş aralığındaki gençler projeden faydalanabilecektir. Projeden yararlanmak isteyen gençler sehirlervekulturler.gsb.gov.tr adresinden ya da gençlik merkezine gelerek başvuru yapabileceklerdir. Projeye katılmak isteyen gençler ayrıntılı bilgi için Gençlik Merkezimizle iletişime geçebilirler.