Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) İki Yeni Yüksekokul Kuruldu: Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun Kurulması Onaylandı.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Devrek Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun kurulması onayları 9 Mart 2015 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

Nitelikli ve kaliteli eğitim vermekle birlikte program çeşitliliğini de arttırmayı amaçlayan Bülent Ecevit Üniversitesi kurulan Çaycuma Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Devrek Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile eğitim ağını genişletiyor. Çaycuma’da kurulacak olan Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda “Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü, Uçak, Gövde Motor Bakım Bölümü, Uçak Elektrik ve Elektroniği Bölümü, Pilotaj Bölümü” programları yer alacağı belirtildi. Devrek’te kurulması planlanan 4 Yıllık Lisans düzeyinde öğretim verecek olan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda Turizm ve Otelcilik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Dış Ticaret, Bankacılık açılması planlanan bölümler arasında olduğu belirtildi. Ayrıca sektörlerin ihtiyacına göre diğer bölümlerin açılacağı öğrenildi.

 

BEÜ Rektörü ÖZER: Bülent Ecevit Üniversitesi Büyümeye Devam Ediyor.

Programların açılamasıyla BEÜ’ye gelen öğrencilerde ciddi bir hareketliliğin oluşacağını belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut ÖZER açılan yüksekokullar hakkında şunları söyledi: “Bir üniversite için sunmuş olduğu eğitim hizmetinin kalitesinin yanında program çeşitliliğinin olması da çok önemlidir. Açılan yüksekokullarla birlikte hem üniversitemizin program zenginliği artmış olacak hem de yüksekokulların açılacağı Devrek ve Çaycuma ilçelerimize her yönüyle katkı sağlayacak. Yeni kurulan yüksekokullarla Bülent Ecevit Üniversitesi artık 11 fakülte, 5 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 25 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile kapasite ve kalitesini her geçen gün artıran Batı Karadeniz Bölgesinin marka değeri yüksek ve güçlü bir yükseköğretim kurumu haline gelmiştir. 

Bugün kurulan iki yüksekokulumuzda açılacak olan bölümler son yıllarda oldukça ilgi gören bölümler olacaktır. Bilindiği gibi sivil havacılık her geçen gün büyüyen bir sektördür. Bu sektör geliştikçe insan gücü ihtiyacı da beraberinde büyüyor. Bu alanda gerek tesislerin işletme ve yönetimi, gerekse destek hizmetlerinin sağlıklı olarak sürdürülebilmesinde eğitimli personele büyük ihtiyaç var. Dolayısıyla yeni kurulan yüksekokullarımız ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacaktır. Her iki Yüksekokulumuzun da hem üniversitemize hem de bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte bize destek veren başta Zonguldak Valimiz Sayın Ali Kaban olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”