Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)’ne yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon programı kapsamında, BEÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından, Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıda uluslararası öğrencilerin sorunları, dilek ve önerileri masaya yatırıldı; Üniversitemizin sunduğu akademik ve sosyal olanaklar hakkında detaylı bilgilerin verildi.
Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Okt. Tevfik Cem Akalın’ın açılış konuşmasının ardından BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, Karaelmas TÖMER Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gülbanu Duman,  Karaelmas TÖMER öğretim elemanları Okt. Ali Yumurtacı ve Okt. Ferhan Akgün birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar, uluslararası öğrencilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla barınma, ulaşım, sağlık ve sosyal olanaklar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak BEÜ Merkez Kampüsü, Zonguldak ve Karaelmas TÖMER’i tanıtan sunumlar gerçekleştirildi.
Üniversitemizin uluslararası öğrencilerine yönelik olarak; yurt ve burs olanakları, eğitim öğretim sistemi, Türkçe Dil Öğretim Merkezleri, Yabancı Diller Zorunlu Hazırlık Programı, Sağlık Kampüsü gibi birçok birim ve konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde BEÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından çeşitli oryantasyon programları gerçekleştirilecek.