Farabi Kampüsünde yeni hizmete giren Sezai Karakoç Kültür Merkezi Konferans Salonunda akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelen Günay, Merkeze adı verilen Sezai Karakoç tarafından oluşturulan “Diriliş Felsefesini” konu alan bir konferans verdi.

Sezai Karakoç’un yaşamını anlatan kısa filmin ardından kürsüye gelen Günay, Karakoç’un diriliş felsefesini kültür, millet ve medeniyet kavramlarını çevresinde ele aldı. Prof. Dr. Günay konferansında ayrıca “Diriliş felsefesini, bir mühendis olarak mühendislik yaklaşımları ile net ifadelerle anlatmak istiyorum. Düşünce ve dil iç içedir ve dil düşüncenin evidir. Sezai Karakoç, kendi idealini hayat felsefesine getirmiştir dava adamıdır. Karakoç’un yaşamında bir adanmışlık vardır. O, bir sembol gibidir.” dedi.

Kavramların zihin dünyamızdaki yansımaları, kelimelerin tahayyülü, tahayyülünün ardından ifadesi ve ifadenin hayata geçişi üzerinde ayrıntılı olarak duran Günay; insan, tanrı, bilim ve tabiat kavramlarının modern zamanlarda sadece ‘bilim ve tabiat’ ya da ‘bilim ve insan’ arasında gidip geldiği; diğer kavramların yeterince ele alınmadığını vurguladı.

Konuşmasının ardından izleyicilerin sorularını da cevaplayan Prof. Dr. Günay’a konferans anısına Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve Jandarma Komutan vekili J. Yrb. Fahri Semiz tarafından bir teşekkür plâketi takdim edildi.