Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından YGS- LYS ve TEOG sınavları için tercih danışmanlığı komisyonları oluşturulduğu bildirildi.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, 8. Sınıf Ortak Sınavları ve Yükseköğretime Geçiş Sınavları (YGS-LYS) için tercih dönemi süresince hizmet verilmesi amacıyla tercih danışmanlığı komisyonları oluşturulduğunu söyledi. Komisyonların Bakanlık emriyle kurulduğunu ifade eden Çevik şöyle dedi:

“İlçemizde öğrencilerin Ortak Sınavlar (TEOG) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavları (YGS-LYS) sınavlarında doğru tercih yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TEOG sınavları için Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu, Yüksek Öğretim Geçiş sınavları (YGS-LYS) için İMKB Anadolu Lisesinde tercih danışmanlığı büroları kurulmuştur. Bu konuda rehberlik hizmeti almak  isteyen öğrencilerimiz ilgili bürolara başvurabilirler.

Komisyonlarımız mesai saatlerinde öğrencilerimize tercih danışmanlığı hizmeti verecektir. Öğrencilerimiz geleceklerini tercih edecekler, doğru tercih mutlu ve başarılı bir gelecektir. Tüm öğrenci ve velilerimizi doğru tercih için tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmaya davet ediyorum.”