13-21 Haziran tarihleri arasında yapılan LYS tercih sonuçları 23 Temmuz 2015 tarihinde açıklandı. Sonuçlar Üniversitemizin Türkiye genelinde yoğun ilgi ve talep gördüğünü ortaya koyuyor. BEÜ’nün Türkiye genelindeki tüm üniversiteler arasında lisans programlarındaki doluluk oranı %99,1, ön lisans programlarındaki doluluk oranı ise % 93.8 olarak gerçekleşti.

Lisans düzeyinde ülkemiz üniversitelerinin ortalama doluluk oranı %94,9 iken Üniversitemiz %99,1 doluluk oranına ulaştı. Önlisans düzeyinde ise ülkemiz üniversitelerin ortalama doluluk oranı % 92,8 iken Üniversitemiz % 93,8 doluluk oranı ile önemli bir başarı yakaladı.

Özellikle son yıllarda farklı alanlarda talep gören yeni meslek dallarına yönelik bölümleri bünyesine kazandıran Üniversitemizde farklı alanlarda yeni bölüm ve programların açılması doluluk oranlarının her yıl artmasına sebep oluyor. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da katıldığı çeşitli yurt içi ve yurt dışı tanıtım fuarlarında öğrencilerden yoğun ilgi gören Üniversitemiz bugün ulaştığı doluluk oranları ile elde ettiği başarının haklı gururunu yaşıyor.

Yeni Açılan Bölümlerde ve Sağlık Bilimlerinde % 100 Doluluk Oranına Ulaşıldı

Son yıllarda akademik kadro, altyapı ve sosyal donatı olanaklarını sürekli geliştiren üniversitemiz Ülkemizin ihtiyaç duyduğu ve öğrencilerimizin yoğun talep ettiği; Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyomedikal Mühendisliği, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Radyo Televizyon Programcılığı, Lojistik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Bilgi Güvenliği Teknolojileri gibi bölüm ve programları açmış ve bu bölümler açıldığı günden itibaren tercih kılavuzunda öğrenciler tarafından büyük bir ilgi gördü.

Bunun yanısıra ağırlıklı olarak İbni Sina kampüsünde eğitim veren sağlık bilimleri programlarında da yakalanan %100’lük doluluk oranı memnuniyet yarattı.

2015 LYS sonuçlarına göre Tıp, Diş Hekimliği, Fen-Edebiyat, İlahiyat, Eğitim, İktisat Fakülteleri ile Zonguldak Sağlık Yüksekokulu ve Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulunda açılan tüm kontenjanlar tam olarak doldu.

9461 Yeni Öğrenci Kayıt Yaptıracak

Lisans ve önlisans bölümlerine yerleşen 7196 öğrenciye ek olarak önümüzdeki günlerde uluslararası öğrenci, lisansüstü eğitim, özel yetenek sınavları, yatay ve dikey geçiş ile 1985 yeni öğrencinin yerleşmesi daha bekleniyor. Bunun yanısıra üniversitelerin boş kalan kontenjanlarına 2015 Ek Tercih ve Yerleştirme sonuçlarının da açıklanması ile 280 kişilik boş kontenjanın da dolması ile tüm bölüm ve programlarımızda yakalanan doluluk oranının daha da artması ve üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısının ise 9 bin 461’e ulaşması bekleniyor.

2015 LYS sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer "Öncelikle Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine katılan ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak tüm öğrencilerimizi tercihlerinden dolayı tebrik ediyor ve üniversitemize hoşgeldiniz diyorum” dedi.

Sonuçların gerek Üniversite gerekse Zonguldak için son derece mutluluk verici olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özer: “Üniversitemiz doluluk oranlarını büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve bu durumu eğitim kalitemizde yakalanan başarı ivmesinin doğal bir neticesi olarak değerlendiriyorum. En önemlisi ülkemizde çok az üniversitede bulunan ve günümüzde yoğun talep gören mesleklere yönelik bölüm ve programları açarak, hedefimizi doğru yöne çevirdiğimize inanıyorum. 2015 - 2016 akademik yılına Üniversitemiz 9 bin 461 yeni öğrenci katılımı ile birlikte 32 bini bulan öğrenci sayısı ile eğitim ve öğretime başlayacaktır. Öğrenci sayımızdaki artışın yanısıra eğitimde kalite standartlarımızı da her geçen gün arttırıyoruz. Bu çerçevede ulusal ve uluslararası akreditasyon kurum ve kuruluşları ile bölüm ve program bazında gerekli adımları atıyor ve önemli gelişmeler sağlıyoruz. Üniversitemize yerleşerek Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi olma hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu gelişmede emeği geçen ve katkısı olan Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi mensuplarına ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, Üniversitemize ve Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum.”