Bülent Ecevit Üniversite’nden yeni bir proje daha. ‘Düşten Gerçeğe’ projesi ile kendini geliştirmek ve kendi işini kurmak isteyenlere ücretsiz eğitimler sunuluyor. Projenin ortakları ise Zonguldak ve Kdz. Ereğli Çalışma ve İş Kurumu ile Kdz. Ereğli Gönüllü Eğitimciler Derneği.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı’nın ‘Sosyal Dahil Etme’ çağrısı kapsamında gerçekleştirilecek projenin sloganı ise ‘Düşte Kalmasın, Başarıya Yol Açsın’.

Bülent Ecevit Üniversitesi’nin öncülük ettiği projenin Koordinatörü Ereğli Eğitim Fakültesi’nde görevli Doç. Dr. Özlem Koray, projenin amaçlarını şu şekilde sıraladı:

“Gençlik ve Spor Bakanlığının “Sosyal Dahil Etme” çağrısı kapsamında gerçekleştirilecek projede amaç; eğitimi yarım kalmış,16-26 yaş arası lise ve üniversite eğitimi alma çağında olan ve çalışmayan genç kızların sosyal yaşama ve iş yaşamına dönük hedeflerini gerçekleştirmeleri için gerekli donanımı kazanmalarıdır. 16-26 yaş aralığındaki 100 genç bayanın kişisel gelişim, sosyal yaşama uyum, özgün iş fikirleri ortaya koyma ve bu fikirleri projelendirme konularında yetiştirilmeleri hedefler arasındadır. Proje genel anlamda eğitim odaklı olup, çeşitli seminerler, söyleşiler, atölye çalışmaları ile genç bayanların belirtilen hedefler doğrultusunda desteklenmesi öngörülmektedir.”

Verilen eğitimler hakkında ise şu bilgiler verildi:

 

Kişisel gelişim alanında verilecek eğitimler: Bu eğitimler bireyin kendi potansiyelinin farkında olarak, hayata bakış açısını pozitif yönde etkileyecek, aynı zamanda kendini gerçekleştirme sürecinde bireysel gelişimini sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.

 

Sosyal yaşama uyum alanında verilecek eğitimler: Bu alanla ilgili eğitimler bireyin gerek aile içi gerekse toplumun diğer fertleri ile ilişkisini olumlu yönde etkileyecek, iletişim becerilerini kuvvetlendirecek, aynı zamanda çeşitli konularda farkındalık düzeyini arttıracak şekilde düzenlenmiştir.

Kişisel gelişim ve sosyal yaşama uyum alanındaki teorik ve pratik ağırlıklı eğitimler, psikolog, sosyolog ve iletişim uzmanları tarafından verilecektir. Her bir seminer 2 saatlik oturumlar şeklinde planlanmıştır.

 

İş Yaşamına dönük üretim seminerler:

1.Hobi-Meslek Kursları: Yukarıda belirtilen hobi ve meslek kurslarının bu projede yer almasında, güncellik, talebin çok olması ve üretilenlerin kolaylıkla pazarlanabilmesi kriteri göz önünde bulundurulmuştur. Kurslar haftanın belirli gün ve saatlerinde farklı zamanlarında düzenlenecektir ve süreç içersinde birden fazla kursa katılım sağlanabilir. Bu kurslar, kişinin ilgisine bağlı olarak ileride meslek edindirmeye yönelik olabileceği gibi yeni iş fikirleri üretme noktasında da değerlendirilecektir. Kurslara katılım sınırlı sayıda olup her bir kurs için 12 kişilik gruplar öngörülmüştür. Kurslar zanaatkârlar ve meslek profesyonelleri tarafından verilecektir. 

2.İş Yaşamına Katılım Seminerleri: Bu faaliyetle katılımcılar, kurslar aşamasında edindikleri deneyimleri göz önünde bulundurarak ve bu aşamada belirtilen eğitimleri alarak kendi iş fikirlerini üretmeleri konusunda teşvik edilecektir.”