Akın müzik atölyesi yılsonu konserleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ilk etkinliğin i 4-9 yas arası piyano öğrenciler olduğunu belirtti. Etkinliğin sunumunu keman öğretmeni Sedef Demir Sançar'ın yaptığı konsere ilgi büyük olduğu ve kurumun kurucu-eğitmen Tuğçe Demirsu Akın ve öğrencilerinin bir sanatçı edasıyla sahnede olduğunu; konserin finalinde hep bir ağızdan söylenen çocuk marşlarının onların Atatürk sevgisiyle yeşermelerini kat kat arttırdığına dikkat çekilerek şu bilgi verildi:


“Ereğli'nin branşında en kapsamlı kurumu olarak adını duyuran Akın Müzik Atölyesi’nin küçük yetenekleri; emekleri, aldıkları eğitimin etkisiyle sahnedeki duruşları, müziğe ilgileri, yetenekleri ve hevesleri ile veliler ve izleyenler tarafından alkışlarla karşılık buldu.

ikincisi Yıl Sonu Konserimiz de Mühendisler Derneği’nde gerçekleşti. ''Vivaldi'den türkülere, Caz'dan Edith Piaf'a müziğin her dalını kucakladıkları bir müzik ziyafetiydi. Öğretmenleri Tuğçe Demirsu Akın, Sedef Demir Sançar ve Hüseyin Yalçın zaman zaman öğrencilerine enstrümanlarıyla eşlik ettiler. Sunumunu Tuğba Yücetürk'ün yaptığı konserin finalinde bağlama öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle mini bir türkü dinletisi gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 40 öğrencisiyle bu senenin konserlerini gerçekleştiren Akın Müzik Atölyesi etkinliğe katılan öğrencilerine katılım belgelerini ve madalyalarını vererek geceyi taçlandırdılar. Klasik batı müziği eğitimi alan öğrencilerimiz tatlı disiplinle, en çok sevgi ve samimiyetle yetiştirilmektedir. Amacımız müziği seven, çevresine duyarlı ve saygılı bireyler yetiştirebilmektir. 2011 yılından bu yana Ereğli’de sağlam adımlarla ilerleyen Akın Müzik Atölyesinde enstrüman eğitiminin yanında; Gitar Atölyesinde Taylan Çağatay Akın tarafından gitar ve orff çalgıları imalatı, Çocuk Atölyesinde Tuğçe Demirsu Akın tarafından orff-schulwerk eğitim yaklaşımlı eğlenceli müzik etkinlikleri de yapılmaktadır.