Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okulunda (MYO) yenilenen sınıfların açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Törende konuşan Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr Rıfkı Henden, sınıfların yapımında emeği gecen Eğitim gönüllerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Alaplı MYO eğitim kalitesinin her gecen yıl artığını kaydeden Henden, “2011 yılında BEÜ bünyesinde başlatılan “Bir sınıfta senin olsun” kampanyası çerçevesin eğitim gönülleri tarafından yaptırılan 8 sınıf, 1 Laboratuar meslek yüksek okulumuza kazındırmış bulunuyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof Doktor Mahmut Özer’de, Batı Karadeniz Bölgesinde Zonguldak göç veren bir şehir halindeyken Üniversite olarak bu göçü tersine döndürdüklerini söyledi. Son 3 yıl içinde Üniversitede öğrenci sayısı yüzde 50 oranında arttığını ifade eden Özer, şöyle dedi:

“Öğretim görevlisi sayısı yüzde 50 üzerinde arttı.301 tane üniversitemizde öğretim görevlisi vardı. Şu anda ise 455 tane öğretim görevlimiz var. Yılsonuna kadar bu sayı 500 olacak. Bu büyük bir başarıdır. Ama İlçelerle aslolan şey öğrenci sayısıdır. Alaplı’mızda okulumuzun öğrenci kapasitesi yüzde 30 arttı. Burada eğitim gönüllülerin desteği ile bu sayı daha da artacaktır. Bizim için önemli olan Üniversitemizin kalitelisini artırmaktır. Bülent Ecevit Üniversitesi nitelikli eğitim veren yüksek öğretim kurumu olması lazım.”

Konuşmaların ardından sınıfların açılışı yapıldı. Ardından Eğitime katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara plaketlerini BEÜ Rektörü Prof. Dr, Mahmut Özer, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu tarafından verildi.

 

(Haber Cem Sürmeneli)