Kdz. Ereğli Eğitim Sen üyeleri bugün ilk ders saatlerine girmedi. Yalova Valisi tarafından öğrencilerin önünde hakaret edilerek sınıftan kovulan Eğitim Sen Üyesi Öğretmen Halil Serkan Öz’ün hayatını kaybetmesi üzerine Eğitim Sen Üyeleri derslere girmeyerek ‘Onurumuzu Çiğnetmeyeceğiz’ dedi.

Kdz. Ereğli Eğitim Sen Baş Temsilcisi İbrahim Koç, “Yalova Valisi Sayın Selim Cebiroğlu'na sormak gerekiyor. Halil Serkan Öz öğretmen hangi suçu işlemişti de bu denli hakaretlerinize maruz kalmıştır” diyerek açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

‘ÖZ’ÜN SUÇU NEDİR?’

“Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun Yalova Termal Fen Lisesi'nde Eğitim Sen üyesi matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'e öğrencileri önünde hakaret ederek sınıftan kovmuş, vali tarafından öğretmene yapılan bu olay karşısında 3 Nisan 2015 tarihinde eğitim sendikalarının Halil Serkan Öz için ortaklaşa düzenlenen öğretmene saygı yürüyüşüne kendisi de katılmış, fakat yaşanan olayın stresiyle fenalaşarak Halil Serkan Öz hayatını kaybetmiştir.

Yalova Valisi Sayın Selim Cebiroğlu'na sormak gerekiyor. Halil Serkan Öz öğretmen hangi suçu işlemişti de bu denli hakaretlerinize maruz kalmıştır. Halil Serkan Öz'ün valiye karşı suçu, Eğitim Sen Genel Merkezinin almış olduğu sendikal bir kararı yerine getirmektir. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından Halil Serkan öğretmenimizin sınıfında yapılan hakaretler sadece ona yönelik değildir. Eğitim Sen’in yıllardır sürdürdüğü onur, emek ve demokrasi mücadelesine karşı sistemli saldırının sadece bir parçası ve devamıdır.

 

‘ACIMIZ BÜYÜK’

Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur! Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını "destan yazmak" olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği "cebir" görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir. 

Acımızın büyük olduğunun farkındayız. Fakat kimseyi Halil Serkan öğretmenimiz için yas tutmaya çağırmıyoruz. Onurumuz, haklarımız ve emeğimiz için mücadele etmeye davet ediyoruz. Bu saldırıları bitirecek olan tek şey örgütlü gücümüz olacaktır. Tüm eğitim ve bilim emekçileri bilmelidir ki, Halil Serkan Öz’ün ölümüne neden olanlardan hesap sormak onurumuza, mesleğimize, haklarımıza, emeğimize ve öğrencilerimize sahip çıkmaktır.

Halil Serkan Öz öğretmenimiz için Pazartesi günü okullarda Eğitim Sen üyeleri olarak ilk derslere girmedik. Bir hafta boyunca da okullarda ONURUMUZU ÇİĞNETMEYECEĞİZ KOKARTI takacağız.”