Alaplı Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi üniversite öğrencilerine yönelik burs hizmetlerini sürdürüyor.  Öğrencilere yönelik vermiş olduğu burslarla herkesimin takdirini kazanan Alaplı Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi yeni eğitim ve öğretim yılında da eğitime destek konusunda burs kampanyalarına devam ediyor. Geçen yıl "Ayda 5 YTL'ye gençlerimizin geleceğine katkıda bulunmaya var mısınız?" adlı kampanya başlattıklarını belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, "Dernek yönetimi olarak geçen yıllarda birçok öğrenciye burs verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. 
Öğrencilere burs verilmesi, noktasında dernek olarak geçen yıl "Ayda 5 YTL'ye gençlerimizin geleceğine katkıda bulunmaya var mısınız?" adlı burs kampanyası başlattıklarını belirten Sanlı,"2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında da burs vermeye devam edeceğiz.
Amacımız maddi imkânsızlıklar nedeni ile üniversiteyi kazanmış ama devam edemeyecek durumda olan gençlerimizin öğrenimlerini sağlamak ve onları geleceğe hazırlamaktır. 
Gençlerimizin Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, yüreği yurt sevgisiyle dolu iyi bir birey olarak yetişmelerine katkı sağlamak hepimizin görevidir. Bu konuda herkesi eğitime destek vermeye çağırıyoruz" dedi.