AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, 15 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim-öğretim dönemini değerlendirdi.

Candan, zengin fakir ayırt etmeden bütün öğrencilerin kitaplarının karşılandığını, derslik sayılarını hızla artırarak eğitim kalitesinin yükseltilmesini amaçladıklarını belirtti.

Açıklama şu şekilde:

“15 Eylül Pazartesi günü uzun bir aranın arkasından yeni eğitim öğretim yılımız başlayacak. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizdeki öğrenci sayısı çoğu Avrupa ülkelerinin nüfusundan daha fazladır. Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi doğru yönlendirme ve çağdaş bir eğitimle büyük bir güce dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. Bu dönüşümü de iki aşama halinde gerçekleştiriyoruz.

 

‘KİTAPLARI KARŞILIYORUZ’

İktidarımız dönemizde her zaman en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığına ayırdık, her yılda bu payı artırıyoruz. Derslik sayılarımızı hızla artırarak öğrencilerimize 20-25 kişilik sınıflarda eğitim vermeye çalışıyoruz. Zengin fakir ayırt etmeden bütün öğrencilerimizin kitaplarını karşılıyoruz. Geçen yıl başladığımız FATİH Projesi ile de öğrencilerimize bilgiye hızlı ulaşmanın ve çağdaş eğitimin imkânlarını sunuyoruz.

Fiziki şartlar önemli olsa da eğitim ordumuzun en önemli neferleri çok değerli öğretmenlerimizdir. Bu yüzden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, gençliğimizi yani geleceğimizi onlara emanet etmiştir. Bizlerde bunun bilincinde olarak öğretmenlerimizin sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Her yıl 30-40 bin genç öğretmenimizi eğitim ordumuza katıyoruz.

 

Bu vesile ile 2014-2015 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize, velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını cenabı Allah’tan diliyorum.” (Haber Merkezi)