Türkiye’nin en çevreci üniversitesi olmanın gururunu iki yıl üst üste yaşayan Bülent Ecevit Üniversitesi, Ereğli Eğitim Fakültesi’nin 9-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği “Doğanın Sahnesi”, “Kim Çevre Kirliliğini ve Geri Dönüşümü Öğrenmek İster?” ve “Yarının Doğasını Bugünden Oluşturalım” adlı projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

Projeler kapsamında şehir ve köylerde ortaokul öğrencilerine çevre bilinci kazandırılması amacıyla bir dizi eğitim verilecek. Afiş, pankart ve broşürlerle desteklenecek eğitimler aracılığıyla katılımcı öğrencilerde çevre bilinci konusunda farkındalık yaratılması ve öğrencilere çevre bilinci kazandırılarak çevreye saygılı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor. İnsana ve topluma yatırımı ilke edinen Bülent Ecevit Üniversitesi, çevre bilinciyle yetişecek nesillerin BEÜ’nün bölgede başlattığı ve öncüsü olduğu çevreci uygulamaların sürdürülmesini sağlaması bekleniyor.

Bilindiği üzere Bülent Ecevit Üniversitesi’nin tüm akademik birimlerinde 2012-2013 akademik yılından bu yana zorunlu olarak verilen Sosyal Sorumluluk Projesi dersi ile öğrenciler toplumsal ihtiyaçlara yönelik çeşitli alanlarda projeler hazırlayıp uygulama fırsatını buluyor. Sosyal Sorumluluk Projesi dersi aracılığıyla BEÜ, öğrenciler arasında topluma karşı farkındalık yaratmanın yanı sıra bölgede de toplumsal duyarlılık kültürü oluşturulmasını sağlıyor.

Çevre bilincini bölgemizde bir gelenek haline getirmeyi amaçlayan üç projeye imza atmaya hazırlanan BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar “Eğitim fakültemiz sadece nitelikli öğretmenlerin yetiştirildiği, hızla büyüyen ve gelişen bir fakülte değil, aynı zamanda bölgemizde topluma hizmet eden başlıca kurumlardan biridir. Bölgemizde yaptığımız ihtiyaç analizlerinin sonuçlarına göre projeler geliştirerek topluma üstün nitelikte hizmet üretmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik hazırlanan projelerle ilgili yaptığı açıklamada “Bilindiği üzere Bülent Ecevit Üniversitesi 2014 ve 2015 yıllarında IU Greenmetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında Türkiye’nin en çevreci üniversitesi seçildi. Çevreye duyarlı uygulamalarımız ve yeşil kampüsler oluşturma yolunda attığımız önemli adımlar bize bu önemli başarıyı getirdi. BEÜ olarak hedefimiz çevre bilincinin sadece kampüslerimizle sınırlı kalması değil bütün bölgeye yayılması. Böylelikle çevrecilik kültürü oluşturularak çevreye saygılı nesiller yetiştirilmesini sağlayarak bölgemizin geleceğini garanti altına alacağız. Projelerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Ereğli Eğitim Fakültesi personeline teşekkür ediyor ve projelerin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.