Erdemir İlkokulu, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temizlik ve hijyen kriterleri esas alınarak denetlenmesi sonucu Beyaz Bayrak ve Sertifika almaya hak kazandı.

 

Erdemir İlkokulunun yapılan denetimler sonucu Beyaz Bayrak almasına ilişkin görüşlerini açıklayan Okul Müdürü Yaşar Ciğer, öncelikli prensiplerinin okullarda sağlıklı ve hijyenik bir ortam oluşturmak olduğunu söyledi. Erdemir İlkokulu’nun almaya hak kazandığımız ‘Beyaz Bayrak’ ile hijyen konusundaki hassasiyetlerinin belgelendiğini belirten Ciğer, “Çocuklarımızın eğitimlerini sağlıklı sürdürebilmeleri açısından temizlik konusunda taviz vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kaliteli eğitim verebilme hijyenik okul ortamıyla mümkün olmaktadır” dedi.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak olarak hazırlanan ‘Beyaz Bayrak’ projesi dahilinde okullarda yapılan denetimlerde okul çevresi, okul içi idari hizmet birimleri, eğitim, öğretim hizmet birimleri, yardımcı hizmet birimleri, okul kantini gibi konularda değerlendirilmeler yapılarak, 100 üstünden 90 puanı geçen okullara temizlik ve sağlığın bir sembolü olarak "Beyaz Bayrak" verilmektedir.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)