Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce yürütülen “Bilimi Topluma Götürme Projesi” ERDEMİR’in davetiyle Ereğli’deki öğrencilerle buluştu.

 

Erdemir Kültür Merkezinde iki oturum halinde gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili bilgi veren Erdemir Kurumsal İletişim Müdürlüğü açıklamasında etkinliğin amaçlarını şu şekilde belirtti:

 

“Bilimi Topluma Götürme projesi ile bilimi sevdirmek, öğrencilerin ve öğretmenlerin bilime yönelimlerini artırmak, bilimin hayatımızın her alanında olduğunu ve yaşamımızı kolaylaştırdığını vurgulayarak bilimsel farkındalık düzeyini artırmak amaçlanıyor. Bilimin bir toplumu olumlu yönde etkilemesi için her şeyden önce bilimsel düşünme biçiminin geniş halk kitleleri arasında yayılması, ortak düşüncenin bir parçası haline gelmesi gerekiyor. Bununla birlikte fen ve fizik derslerinin sıkıcı, öğrenmesi zor ve bilgi yüklü olduğu düşüncesi birçok öğrencinin bilime yönelik tutumlarını olumsuz yönde etkilerken, öğrencilerin gelecekte bu alanlarda kariyer yapmalarını engelliyor ve bu alandaki akademik başarılarını düşürüyor. Bu gibi sebepler göz önünde bulundurulduğunda projenin hedef kitlesini Yatılı İlköğretim Bölge Okullarındaki, Bilim Sanat Merkezlerindeki ve örgün eğitim kurumlarındaki ilköğretim ve lise öğrencileri ile öğretmenleri oluşturuyor.

 

Çöp kovaları, balonlar, deterjanlar gibi basit malzemeler kullanılarak ve ilköğretim ikinci kademe ve lise müfredatlarındaki konular incelenerek oluşturulan deneylerin gösterimi, öğrencilerle etkileşimli, soru-cevap, beyin fırtınası, tartışma, problem çözme gibi farklı teknikler kullanılarak yapıldı. Ekinliğe Ereğli’deki 4 ortaokul ve 5 liseden yaklaşık 700 öğrenci katıldı.”