Kdz.Ereğli’de bulunan Güneşli ÇP Anadolu Lisesi, Armutçuk ÇP Anadolu Lisesi ve Ormanlı ÇP Anadolu Lisesi’nin “Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Erasmus+Hareketlilik faaliyeti” çerçevesinde ortaklaşa hazırladıkları “Avrupa’da Uygulamalar ve Yeniliklerin Keşfi” projesi kapsamında yurt dışına çıkacak öğrenci ve öğretmenler, İlçe Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret etti.

Proje hakkında Kaymakam Çay’a bilgi veren Güneşli ÇP Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Bayri, üç okul ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında üç ülkeye ziyaret gerçekleştireceklerini belirterek, “Projemizin toplam maliyeti yaklaşık 79 bin Avro. Birinci adımda Portekiz, ikinci adımda Slovakya, üçüncü adımda ise Romanya ziyaret gerçekleştireceğiz. Bugün burada Portekiz’e gidecek 16 kişiden oluşan öğrenci grubumuz var. 2 rehber gözetiminde gidilecek ve 15 günlük bir program olacak. Avrupa’daki yeniliklerin keşfi ve oradaki bölümle alakalı uygulamalar üzerine bir eğitim yapılacak.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da yaptığı değerlendirmede, 2015 yılında Ereğli’deki okulların projeleriyle atağa geçtiğini vurgulayarak, “Bu da tamamen birliktelik, uyum içinde çalışma ve Sayın Kaymakamımızın destekleriyle oluyor. Avrupa Birliği Projeleri ve diğer faaliyetlerde Ereğli’deki okullarımız birçok İl’inde önünde.  Okullarımızın ufkunu açan projeler bu projeler. Biz idarecilerimize, öğretmenlerimize ve projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ama tabi bu başarılar Sayın Kaymakamımızın bizlere verdiği destek sayesinde oluyor. Böylesine desteklerle bu tür projelerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek.” diye konuştu.

Kaymakam Çay da 2015 yılında ilçedeki okulların Avrupa Birliği projelerinde adeta yarıştığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Biz de bundan mutluluk duyuyoruz. İlçe Milli Eğitimimiz kısa zamanda büyük bir başarı yakaladı. Bu tabi bir ekip işidir. Projelerimiz gerçekten çok güzel. Her şeyden önce öğrencilerimiz Avrupa ülkelerine giderek kültür alışverişinde bulunma fırsatı yakalayacaklar ve o ülkelerin eğitim sistemini yakından tanıyacaklar. Dolayısıyla tüm bunlar öğrencilerimizin ufkunu açacaktır. Yurt dışına çıkacak öğrenci ve öğretmenlerimizin oradan güzel bir intibayla ayrılacaklarından hiç şüphem yok.”

(Haber Merkezi)