Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik meslek bilgisi ve yeterliliği, akademik performans, basılı eser ve yaptığı projelere göre değerlendirme yaparak her yıl iller bazında fark yaratan yılın öğretmenlerini seçip öğretmenler gününde Ankara’ya davet ediyor.

 

Bu yıl ki fark yaratan Yılın Öğretmeni Kdz. Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Şenol Yıldız seçildi.

Yıldız, 2014-2015 eğitim öğretim dönemi içerisinde çalışmaları önce Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü sonrasında da Bakanlık tarafından kurulan komisyonlarca değerlendirmeye alınmıştı.

Fark Yaratan Yılın Öğretmeni Şenol Yıldız, 22-25 Kasım 2014 tarihlerinde Ankara’da ödülünü alacak.

 

FARK YARATAN ÖĞRETMENLER TEMASI NEDİR?

24 Kasım Öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında her ilde Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği tema uyarınca “Yılın Öğretmeni” seçilmektedir.

 Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenliğin toplum nezdinde yeniden hak ettiği yere gelmesini sağlamak için bir ilki gerçekleştirerek, 700 bin öğretmen arasından eğitimde üstün başarı göstermiş, projeler gerçekleştirmiş, yetenekli öğrencileri topluma kazandırmış, fedakârlıkları ve diğer nitelikleriyle farklılıklar ortaya koymuş her ilden bir öğretmeni ''öğretmenlik mesleğinde fark yaratan'' kişi olarak seçti.

81 İlden Eğitime fark yaratan öğretmenler kapsamında Zonguldak ilimizi Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Şenol Yıldız temsil edecektir. Öğretmenimiz diğer 81 ilin yılın öğretmenleriyle beraber Milli Eğitim Bakanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamlarına ziyarette bulunacaklar ve ödüllerini bu makamlardan alacaklardır.

 

ŞENOL YILDIZ KİMDİR?

Zonguldak Ereğli doğumludur. 2001 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliğinden mezun oldu. 2007 yılında İzzet Baysal Üniversitesinde Fen Eğitimi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. Halen Ereğli Cumhuriyet Ortaokulunda Fen ve Teknoloji Öğretmeni olarak görevini sürdürmektedir

Dershanelerde, köy okullarında öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı. Talim Terbiye Kurulunda müfredat değişimlerinde görev aldı. Ayrıca Talim Terbiye Kurulunda kitap inceleme panelisti olarak görevini sürdürmektedir.

2014 yılında Sabancı Üniversitesi Eğitimde İyi Örnekler Konferansında çalışmalarının sunumunu yaptı. 11.Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresinde fen yazılılarıyla ilgili bildiri sundu. Başka çeşitli üniversitelerde de sunumlar yaptı.

Üç adet proje yürüttü. Keşfediyorum Eğleniyorum Projesi kapsamında tematik bilim şenlikleri düzenledi. Okulum Bilim Merkezi Oluyor Projesiyle okuluna bilim merkezi deney setleri kazandırdı. Halen Bilimin Işığı Sarsın Okulları Projesiyle köy okullarında müfredatla ilişkilendirilmiş, üniversite akademisyenleri ve öğrencilerinin de katkı sağladığı projeyi yürütmektedir.

Bakanlık tarafından teşekkür, takdir, başarı, üstün başarı ve ödül belgeleriyle ile taltif edildi.

2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığının Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri yarışmasında yapmış olduğu Okulum Bilim Merkezi Oluyor Projesiyle Eğitimde Kalitede kategorisinde Türkiye 1. Si oldu. Aynı zamanda bu sene yürüttüğü Bilimin Işığı Sarsın Okulları Projesi Sabancı Vakfının desteklediği Fark Yaratanlar Programında bu yılın fark yaratanı seçilmiş olup Haziran 2015 te Cüneyt Özdemir’in sunduğu 5n1k programında projenin tanıtımı ulusal kanalda canlı yayında yapılacaktır.

 

Biz de Önder Gazetesi olarak Kdz. Ereğli’mizi Ankara’da temsil edeceği için Şenol Yıldız’ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.