Uluslararası İnfomatrix Bilgisayar Olimpiyatları’nda Zonguldak Fatih Koleji öğrencileri büyük başarı gösterdi. Kazakistan'da yapılan ve 25 ülkeden 200 projenin finallerde yarışmaya hak kazandığı olimpiyatlarda katıldığı iki alanda bir altın ve bir bronz madalya alan Fatih Koleji, dünya birinciliği ve dünya üçüncülüğü unvanlarını alarak, Türkiye’yi ve Zonguldak’ı en güzel şekilde temsil etti.

 

Dünyanın 25 ülkesinden yüzlerce genç bilişimcinin geliştirdikleri birbirinden enteresan
200 projeler, Kazakistan'ın Almatı şehrinde düzenlenen “Uluslararası Bilişim Olimpiyatları’nda (Infomatrix)”
görücüye çıktı. Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Kazakistan Teknoloji Enstitüsü tarafından
organize edilen olimpiyatta, Zonguldak Fatih Koleji 7’nci sınıf öğrencilerinden Perihan Ecem Çıtlak ve İlayda
Demirtaş “Programlama” dalında 6-9 yaşları arası çocuklar için “Willy Matematik Öğretiyor” projesiyle altın madalya alarak, dünya birincisi oldular. Yine Zonguldak Fatih Koleji 7’nci sınıf öğrencilerinden Selin Önder ve Asude Serpil Sarısoy de, “Robotik” dalında “Fatih Sumo-2” robotuyla bronz madalya alarak, dünya üçüncüsü oldular.    
4 gün boyunca devam eden olimpiyatlarda, ev sahibi Kazakistan; 5 kategoride 10 altın, 16 gümüş, 24 bronz madalya ile toplamda 50 madalya alarak yeni bir rekora imzaladı. Olimpiyatta Tacikistan; 8 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya alarak 2’nci olurken, Türkiye ise; 4 altın, 5 gümüş ve 13 bronz madalya alarak 3’üncü sırada yer aldı. Olimpiyata, Zonguldak Fatih Koleji öğrencilerinden Perihan Ecem Çıtlak ve İlayda Demirtaş ile beraber Eskişehir Samanyolu Ertuğrul Gazi Lisesi öğrencilerinden Ömer Durukan Öztürk ve Selim Ekrem Çiftçi altın madalya aldı. Olimpiyatta, ayrıca Irak ve Bosna Hersek'ten katılan öğrenciler de 2 altın madalya alarak, ülkelerine başarı ile dönen öğrenciler arasında yer aldı.
Fatih Koleji Müdürü Mehmet Sarısoy, okulda düzenlediği toplantıda, dereceye giren öğrencileri kutladı. Müdür Sarısoy, “Okul olarak, Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli’ni (ZEMOD) uyguluyoruz ve bu model kapsamında öğrencilerimiz, ilkokuldan itibaren üretkenlik, görsel algı, düşünme becerileri gibi fark dersleri alıyorlar ve bu altyapıyla yetişen öğrencilerimiz ortaokuldan itibaren proje hazırlama dersleriyle kendilerini geliştiriyorlar” dedi.
Sarısoy, “Ben başarıda emeği büyük olan Proje Koordinatörümüz Büneyya Cingöz Bey'e ve tüm öğrencilerimize, ülkem ve okulumuz adına teşekkür ediyorum. Elde edilen başarı çok güzel... Ülkemizi ve şehrimizi en güzel şekilde temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Derece alan öğrencilerimiz, henüz ortaokul sıralarında olmalarına rağmen Kazakistan devlet üniversitelerinde istedikleri bölümde sınavsız okuma hakkı ve Kazakistan Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yüzde 50 eğitim bursu kazandılar” diyerek sözlerini tamamladı.
Fatih Koleji Bilgisayar Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Büneyya Cingöz de, yaptığı konuşmada, “Dünya çapındaki bir yarışmada öğrencilerimizin madalya getirmesi bizleri gururlandırdı. Kendilerine de, onlara destek veren ailelerine de çok teşekkür ediyorum. İnşallah gelecekte daha güzel başarılarla şehrimizin ve ülkemizin karşısına çıkmalarını bekliyoruz. Benim için güzel sonuç oldu. Öğrencilerimiz, Kazakistan’daki tüm devlet üniversitelerinde yüzde yüz eğitim bursu ve sayısal bölümlerine sınavsız girme hakkı kazandılar. Bu bizim için büyük bir gurur vesilesi oldu. Kazakistan’daki özel üniversitelerin tamamında da yüzde 50 eğitim burs almaya hak kazandılar. Daha rahat bir lise hayatı onları bekliyor” dedi.