Kdz.Ereğli Büyük Anadolu Otel Konferans salonunda tören düzenleyen Özel Fatih Kolejinin Ortaokulu’nun  18. Dönem mezunları coşkularını okul yönetimi, aileleri ve arkadaşları ile paylaştılar.

 

Mezuniyet töreniyle ilgili yazılı bir açıklama yapan okul yönetimi şu bilgilendirmeyi yaptı:

 

Mezun öğrencilerin söylediği birbirinden güzel koro ve solo şarkılarıyla başlayan program, gitar, keman, piyano dan oluşan müzik dinletisi, şiirler ve hey gidi günler adlı sinevizyon gösterileriyle devam etti. Programa mezun öğrencilerin yüz değişim animasyon çalışması ve Barış Manço'nun " el salla" şarkısına çekilen klibi katılımcılardan büyük ilgi gördü. Veliler adına ve mezunlar adına konuşma, mezun öğrencilerin 7.sınıf öğrencilerine bayrak ve flama devir teslim töreni, okul birincilerinin birincilik kütüğüne şilt çakmalarının ardından, gecenin finaline yaklaşılırken tüm öğretmenler ve öğrenciler tarafından mezuniyet pastasının kesilmesi ile sevinçler zirveye çıktı. Mezuniyet pastasının ardından okul yönetim kurulu üyeleri, ortaokul ve lise müdürleri tarafından öğrencilere mezuniyet plaketleri ve resim albüm takdimi yapıldı. Mezun öğrencilerin yetişmelerinde emeği geçen rehber öğretmenlere Fatih Koleji okul müdürü Sadi Yanık tarafından teşekkür plaketi verildi ve ardından hep beraber kapanış şarkısı söylendi.

 

Okul müdürü Sadi Yanık gece ile ilgili şunları ifade etti: "Sevgili öğrencilerim; hayatınızın önemli dönemeçlerinden birini yaşadığınız bu günde, sizlere insan olmanın evrensel değerlerini öğretmeye ve kazandırmaya çalıştığımız okulumuzdan, mezuniyetinizin buruk sevincini yaşıyoruz. Bugün emaneti doğru hedefe ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığımız gündür.

 

Sizler, sevginin ve hoşgörünün hava gibi, su gibi kuşattığı bu irfan yuvasının meyvelerisiniz. Sevgili öğrencilerim; şimdiye kadar sizleri hazırlamaya çalıştığımız şu hayatta, hiç bir şeyin karşılıksız olamayacağının, insanın ancak alın teri ile çalışarak bir yerlere gelinebileceği anlayışına ve şuuruna erdiniz. Atalarımızın bize emanet ettiği bu cennet vatanı, çocuklarımıza aynı güzelliklerle miras bırakabileceğimiz kaliteli ve nitelikli eğitim kadromuza sahip olduğunuzu düşünüyorum. Çocuklarımızın yetişmelerinde gece gündüz demeden fedakarca çalışan ve onları yetiştiren öğretmenlerimize sizlerin huzurunda birkez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Konuşmama son verirken, bu güzel irfan yuvasının kuruluşunda emeği geçmiş herkese, değerli büyüklerime ve güvenerek çocuklarını bize emanet eden siz değerli velilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Saygılarımla…. " dedi.