Ereğli’de ilk kez gerçekleştirilen Sanat Bilim Dil Günleri’nin ilk bölümü olan Bilim Şenliği sahil merkezinde bulunan amfi tiyatroda 40 ilk, orta ve lise okulunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinlikte özel bir kolejin standı yoğun ilgi gördü. Cam kavanozlarda saklanan yılan, böcek, insan ve hayvan organlarının yanı sıra 12 haftalık erkek fetüsü meraklı vatandaşların akınına uğradı. Dikkatlice fetüsü inceleyenler o anları kamera ve fotoğraf makinaları ile kayıt altına aldı. Okulun 5. Sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Mert Toka, laboratuvarlardan okulun getirttiği kavanozlar arasında en ilgi çekeninin erkek fetüs olduğunu söyledi. Vatandaşların gördüğü manzara karşısında zaman zaman şok yaşadıklarını ve fetüsün gerçek olup olmadığını sorduklarını belirten Toka, “12 haftalık bir bebek adına fetüs deniliyor, alkol içinde bekletiliyor kokmaması, bu bebek gelişme çağında. En ilgi gören oldu, vatandaşlar geldiğinde şaşırıyorlar, bunun ne olduğunu gerçek olup olmadığını soruyorlar” dedi.

Okul yöneticileri de söz konusu fetüsü okulun laboratuvarına konulmak üzere başka bir laboratuvardan satın alındığını açıkladı.