Alaplı ilçesinde fiziksel engeli nedeniyle okula gidemeyen Meliha Uludağ (13), karnesini evinde aldı.

Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmeti programından faydalanan Merkez Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Uludağ'ı, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şahin ile Ortaokul Müdürü Ayhan Tekin evinde ziyaret etti.

Karnesini Kaymakam Çağlar'dan alan Uludağ, evde eğitim hizmetinden ötürü Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür etti.




Uludağ, 6 yıldır okula gidememesi nedeniyle evde eğitim aldığını vurgulayarak, "Yaşıtlarımla okula gidememenin burukluğunu yaşıyordum. Okuyarak ülkeme faydalı insan olmak istiyordum. Evde eğitim sayesinde okuma imkanı buldum. Eğitimime devam edeceğim. İleride öğretmen olmak istiyorum. Öğretmenlerimden çok memnunum" dedi.

Kaymakam Çağlar ise engellilerin hayata daha fazla tutunmasının, ülkenin geleceği acısından umut verici olduğunu belirtti. Çağlar, şunları kaydetti:

 "Evde eğitimin en güzel yanı özellikle engelli olan bu tür çocuklarımızın erişebilirliğini, hayata tutunmasını bir noktada onlarla birlikte ailelerin de bu konuda bir ümidinin ve umudunun olduğunu görme şansımız oluyor. En çok emeği geçen aileler ancak öğretmenlerimizin bu fedakarlığı göstermesi ayrı bir özelliktir. Emeğin karşılığını görmek ayrı bir keyiftir. Buna benzer olan çocuklarımızın daha çok hayata ve eğitime yönelik olarak tutunmasını zaman içinde sağlamış oluruz."