2017-2018 Eğitim ve öğretim yılında kapılarını açacak olan Üstün Nesil Koleji, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

 


Gülüç Beldesi’nde Evren ve Nilüfer Bostan Okuşluğ çiftinin yatırımıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılında kapılarını açacak olan Üstün Nesil Koleji için tanıtım toplantısı düzenlendi.

 


KATILIM YÜKSEKTİ

Gülüç’te bulunan Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, Üstün Nesil Koleji Kurucu Ortakları Evren Okuşluğ ve Nilüfer Bostan Okuşluğ, Kdz. Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Kdz.Ereğli Türk Telekom Müdürü Kadir Uzun ve Müdür Yardımcısı Bilal İnce, Üstün Nesil Koleji yönetici ve eğitmenleri ile çok sayıda veli ile öğrenci katıldı. Öte yandan etkinliğe program yoğunlukları nedeniyle katılamayan AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, gönderdikleri telgrafla okul yöneticilerini ve eğitmenlerini kutladılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte daha sonra okulun tanıtım videosu izlendi.

 


"AKADEMİK KADROYA SAHİBİZ"

Açılış konuşması yapan Üstün Nesil Kurucu Ortağı Evren Okuşluğ, eğitim almanın her bir vatandaşın en doğal hakkı olduğunu, burada önemli olanın kaliteli bir eğitimin nasıl ve hangi şartlarda alınacağının saptanması olduğunu söyleyerek, "Üstün Nesil Koleji olarak bu sorunları tamamen tanıyan ve ona göre önlemlerini önceden almayı bilen ve uygulama noktasında gerçekten de ehil ve marifetli tam donanımlı bir akademik kadroya sahibiz. Bunu bana burada söyletme cesaretini veren kıymetli eğitim kadromuza şükranlarımı sunuyorum.

 


"ATATÜRK'ÜN İŞARET ETTİĞİ..."

Biliyorum ki herkesin çocuğu kendisine özel ve en kıymetlisidir. Bunun bilincinde olan eğitim kadromuz ve eğitim sistemimiz ile çocuklarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak bir eğitim yuvası hazırlamaya ve devamlılığını sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimize huzurlarınızda söz veriyoruz. Tabi ki eğitimin temelinde akademik unsurlardan daha önce gelen başka unsurlar da vardır. Bunun için Üstün Nesil Koleji olarak önceliğimiz ahlaklı, milli ve manevi değerlerinin bilincinde olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği o muhasır medeniyetler seviyesine çıkmayı hedefine oturtan, aldığı eğitimin bunun için en önemli araç olduğunu bilen, yeniliğe her saniye açık ve en önemlisi kendisini tanıyan bir neslin yetişmesinde katkımız olacağı için şimdiden çok umutlu ve heyecanlıyız. Üstün Nesil Koleji olarak çocuklarımızın temel özellikleri arasında kısaca özetleyecek olursam vatanını bilen, milletine sahip çıkan, devletinin menfaatlerini ön planda tutan, bayrağını şerefle her alanda göklere çıkaran, bir ayağı merkezde bir ayağı dünyanın her yerinde olmasını hedefleyen bir nesil anlayışının geliştirilmesi öncelikli gayemiz olacaktır."

 


ANA SINIFI, İLK VE ORTAOKUL EĞİTİMİ

Daha sonra konuşan Okul Kurucu Müdürü Nilüfer Bostan Okuşluğ ise okulun eğitim sistemi hakkında detaylı bilgi verdi. Bayan Okuşluğ, şunları söyledi: "Kurumumuzda anasınıfı, ilkokul, ortaokul kademelerinde eğitim verilecektir. Eğitim her bireyin yaşantısını şekillendiren ana unsurlardan biridir. Doğru gerçek ihtiyaçlara cevap veren, bilişsel, akademik, modern ve yenilikçi bir eğitim, her öğrencinin hakkıdır. İşte bu özelliklere göre eğitim modelimiz farkındalığını ortaya çıkarmak üzere kurulmuştur. Bizler Üstün Nesil Koleji olarak her öğrencinin belirli alanlarda daha etkin bir zekâya sahip olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin yatkın ve yetenekli oldukları alanları erken yaşta tespit edip, programlarını bu özelliklerine göre düzenleyeceğiz. Böylece öğrencilerimiz üstün oldukları alanda uzmanlaşarak, hayatlarında istedikleri ve başarılı oldukları meslekleri seçmelerini sağlayacağız.


 

"TALEPLER DİKKATE ALINDI"

Bir anne, bir veli ve aynı zaman da bir öğretmen olarak bir velinin özel bir okuldan neler talep edebileceğini çok iyi biliyorum. Üstün Nesil Koleji olarak eğitim sistemimizi bu talepleri dikkate alarak şekillendirdik. Tecrübeli, alanında uzman, dinamik eğitim kadromuzla beraber özgür ruhlu öğrenciler yetiştireceğiz. Sosyal gelişimini tamamlamış, en az iki yabancı dili ana dili gibi konuşan, iyi olduğu alanda en iyi olmayı hedefleyen, doğru sorular sorabilen ve gelecek benim diyen bir nesil yetiştireceğime söz veriyorum.

 


"EREĞLİ'DE FARKLI BİR KAN OLACAĞIZ"

Biliyorsunuz ki Türkiye’de yabancı dil eğitimi müzminleşmiş bir sorundur. İngilizceyi farklı eğitim metodumuz ile ilkokul son sınıfa kadar öğreteceğimizi taahhüt ediyoruz. Buna ek olarak uluslararası akredite kurumu olan “CIS” ile mutabakata varılmıştır. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz, uluslararası geçerli bir yabancı dil sertifikası sahip olma ayrıcalığını yaşayacaklar ve uluslararası düzeyde İngilizce seviyesine ulaşmış olacaklardır. 20 yıllık eğitim sektörü tecrübemle bugüne kadar eğitim hayatına dokunduğum binlerce öğrencim oldu. Dolayısıyla eğitim olgusunun başarıya ulaşması için gerçekten gönül vermenin en önemli, etken olduğunu defalarca gözlemledim. Buradan hareketle ticari beklentilerimizi en aza indirgeyerek daha idealist bir yaklaşımla yola çıktığımızı ifade etmek isterim. Üstün Nesil Koleji Kurucu Müdürü olarak en büyük amacım; idealist, eğitim gönüllüsü, ekonomik olarak her zaman velisinin yanında olan, üstün başarıyı hedefleyen bir eğitim kurumu olduğumuzu zihinlerinize kazımaktır. Üstün Nesil Koleji olarak Ereğlimizde az mevcutlu sınıflarda, özel bir eğitim ile farklı bir kan olacağımıza inancımız tam. Bizler geleceğimizin teminatı çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim vermeye talibiz."

Yapılan açılış ve tanıtım konuşmalarının ardından Üstün Nesil Koleji’ne danışman olarak hizmet verecek Üstün Zekalılar Enstitüsü Fahri Başkan Vekili Mehmet Erdem, bilgilendirici bir sunum yaptı.



DEMİRTAŞ, MEMNUNİYETİNİ BELİRTTİ

Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş da Üstün Nesil Koleji’nin beldelerinde açılacak olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti ve "Değerli yönetim kurulu üyelerinin gözlerinden aldığım ışıktan, göstermiş oldukları hedeflerden dolayı, bu ülkeye ve vatana değer veren bireyler yetiştireceklerini anlıyorum. Yarının cumhurbaşkanı, başbakanı, vekili, bakanı, işçisi ve öğretmeni bu sıralardan geçecektir. Eğitim bilgisini, çocuklardan esirgemeyen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Batı Karadeniz’in parlayan yıldızı haline gelen Gülüç Belediyesi’ne, Üstün Nesil Koleji’nin yapmış olduğu yatırımdan dolayı teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.


Toplantı, Nisan aynın ilk haftası gerçekleştirilecek okula kabul sınavına kayıtların yapılması ile son buldu.