Zonguldak Valiliği’nden gönderilen açıklamada, yaklaşık 20 gün önce gerçekleştirilen “Gençlerle Elele Hep Birlikte Türkiye” konulu etkinlikle ilgili bilgi gönderildi.

 

Valiliğin açıklaması aynen şöyle:

 

Sayın Valimiz ALİ KABAN’ın büyük destek ve katkıları ile İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesindeki Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’nün katkılarıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü organizesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte orta öğrenim çağındaki gençlerimize tarih bilinci aşılamak, devletimize olan güvenlerini pekiştirmek, vatan sevgisi duygularını güçlendirmek, birlik ve beraberlik duygularının gelişmesini sağlamak, Polis ve Öğrenciler arasında iletişimi artırmak, Devletin her zaman yanlarında olduğunu ifade etmek, Öğrencilerin aidiyet duygularını artırmak, için “Gençlerle Elele Hep Birlikte Türkiye ” projesi kapsamında ilimiz merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerde eğitim görmekte olan öğrencilerden 40 kişilik kafilenin 15.10.2013 günü İstanbul’un turistlik ve tarihi yerlerinin gezilmesi ayrıca Şükrü Saracoğlu Stadyumunda saat 21:00’da oynanacak olan Türkiye-Hollanda maçını izletilmek üzere 1(bir) günlük gezi 06:00- öğrenciler ikametgahlarından alınarak Polis Evinde toplanılmıştır.

 

Tem Şube Müdürümüz tarafından düzenlenen gezinin içeriği hakkında genel bilgi verilmesinin ardından İstanbul İline hareket edilmiştir. Sabah kahvaltısı için Düzce sınırları içinde bulunan İsmail’in Yeri dinlenme tesissinde kahvaltı yapılmıştır. Buradan Balta Limanı Polis Evine doğru harekete geçilmiştir. Bu esnada daha önceden şubemiz tarafından temin edinilen Türkiye Formaları ve Şapkaları öğrencilere dağıtılmış ve araç içerisinde Türkiye tezahüratlarıyla Balta Limanı Polis Evine varılmış ve öğle yemeği yenilmiştir. Daha sonra Zeytinburnu İlçesinde bulunan 1453 Panorama Müzesi, Edirne Kapı Şehitliği ziyareti, Sultanahmet gezisi ve Sultanahmet’ te yenilen yemek sonrasında Türkiye-Hollanda maçını izlemek üzere Kadıköy’de bulunan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadına geçilmiştir. Maç bitiminde Zonguldak’a dönülmüş ve 16.10.2013 tarihinde saat 06:00-07:00 saatleri arasında öğrenciler ikametlerine bırakılmıştır.  

 

Proje süresince ve İlimize dönüş seyahati esnasında öğrencilerle görüşmeler yapılmış. Tarihimizi tanıma, Milli duyguların pekiştirilmesine ve sosyalleşme açısından faydalı olduğu yönünde geri bildirimler alınmıştır.