Kdz.Ereğli’de Kepez İlkokulu tarafından başlatılan ‘Gezen Kitaplar, Okuyan Nesiller Projesi’ Ereylin AVM’de düzenlenen törenle hayata geçirildi. Proje koordinatörü Kepez İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sibel Cakcak, sınıflarda gerçekleştirdikleri okuma etkinliklerini dışarı taşıyarak daha fazla çocuğa kitap okutmayı düşündüklerini söyledi.

 

 

Kdz.Ereğli’de Kepez İlkokulu tarafından çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, farklı bakış açılarına sahip ve sorumluluk sahibi yenilikçi nesiller yetiştirmek amacıyla başlatılan ‘Gezen Kitaplar, Okuyan Nesiller Projesi’ Ereylin Alışveriş Merkezi'nde (AVM) düzenlenen törenle hayata geçirildi.

Proje kapsamında çocukların okudukları kitapları çeşitli yerlerde oluşturulacak stantlara bırakarak başka çocuklarla paylaşması ve bu döngünün sürekli olarak devam etmesi hedefleniyor.

 

TAM DESTEK VERDİLER

Projenin gerçekleşmesinde ise Kepez İlkokulu’na; Kdz.Ereğli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi’nin yanı sıra, Kdz.Ereğli Ticaret Odası, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi ve Ereylin AVM yönetimi de destek veriyor.

 

"ÇOCUKLAR KİTAPLARINI OKUSUNLAR"

Bugün projenin startının verildiği Ereylin AVM’de gerçekleştirilen törende gazetecilere bilgi veren proje koordinatörü Kepez İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sibel Cakcak, sınıflarda gerçekleştirdikleri okuma etkinliklerini dışarı taşıyarak daha fazla çocuğa kitap okutmayı düşündüklerini söyledi ve “çocuklarımız kitaplarını okusunlar okudukları kitapları arkadaşları ile paylaşsınlar hem bilgi paylaşımı olsun hem de yorumlarını birbirleriyle paylaşsınlar istedik. Ayrıca okunan bu kitapları blog sitesi kurduk oraya da yazdırıyoruz. Burada da çocuklar kitaplarını getiriyorlar, Ereylin AVM ya da Devlet Hastanesi’nde kurmuş olduğumuz stantlara bırakıyorlar. Projeye başlamadan önce bir araştırma yaptık ve, 'niye okumuyorsunuz?' dedik çocuklara; bazısı, 'maddi yetersizliğim var' dedi bazısı da, 'ben doğru düzgün okuyacak yer bulamıyorum' dedi. Biz de projemizle bu engelleri kaldırmayı düşündük. Bugün Ereylin AVM’de başladığımız ve ileriki günlerde ilçenin çeşitli yerlerinde devam edeceğimiz proje kapsamında çocuklar buralarda kuracağımız stantlardan ücretsiz olarak kitaplara ulaşabilecekler. Hedefimiz daha çok kitleye ulaşmak. Bir sonraki ayakta otobüs terminalleri, hava alanları gibi yerlerde de stantlar kurarak daha büyük kitlelere ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Cakcak ayrıca, projelerine destek veren; Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’a, Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Muharrem Erdem’e, Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker’e, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan’a teşekkür ettiğini ifade etti.

 

KİTAP OKUMANIN AZLIĞINA DİKKATİ ÇEKTİ

Törene katılan Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar da bir konuşma yaparak, üniversite olarak bu tarz sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirterek, başta Kepez İlkokulu yönetici ve öğretmenleri olmak üzere projeye emek veren herkese teşekkür etti. Azar, Türkiye’deki kitap okuma alışkanlığının azlığına dikkat çekerek, eğitimciler olarak bu konuda toplumda sorumluluk duygusunun oluşması, toplumda bir farkındalık bilincinin kazandırılması amacıyla bu tür etkinliklere öncülük etmek zorunda olduklarını söyledi. Azar ayrıca; başlatılan projenin sadece Ereğli ile sınırlı kalmaması; Ereğli’den Zonguldak’a ve oradan Türkiye’nin değişik bölgelerine yayılmasını temenni etti.


Yapılan konuşmaların ardından törende hazır bulunan öğrenciler önceden okudukları kitapları diğer çocukların da alıp okuyabilmesi için Ereylin AVM’nin giriş katında oluşturulan standa bıraktı.

Projenin ikinci ayağının ise 29 Nisan Cuma günü Ereğli Devlet Hastanesi’nde başlatılacağı öğrenildi.

 

(Haber Merkezi)