Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, Türkiye genelinde düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda dereceye giren ilçe genelindeki öğrenci ve öğretmenleri ödüllendirdi.


Ereğli Fen Lisesi Spor Salonunda düzenlenen törende konuşan Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, başarıyı ödüllendirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İlçede Avrupa’da da başarılı olan öğrencilerin bulunduğunu anlatan Madenoğlu, “Bir Türk olarak hepimizin göğsünü kabartan, gururlandıran bir tablodur. Eğer çocuklarımızda bu cevher, yürek, bu çalışma olmasaydı, yeteneklerini ortaya koyma şansı da olmayacaktı. Türk bayrağını en yüksek yerde dalgalandırmanız gerektiğini unutmayın” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da yaptıkları konuşmalarda dereceye giren öğrencileri kutladı.

2015-2016 Okullararası Genç Kızlar Türkiye Şampiyonu ve Avrupa 3’ncüsü Merkez Anadolu Lisesi, Türkiye Yıldız Kızlar Futbol Şampiyonası birinci Çayırlı Yüksel Balcı Ortaokulu, Genç Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası ikincisi Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Küçük Kızlar Kort Tenisi Şampiyonası Türkiye ikincisi Cumhuriyet ortaokulu, Okullararası O-Sport Türkiye birincisi Melek Nazlı Erarslan, Yıldızlar Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Türkiye birincisi Muhammet Ali Yılmaz, Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası üçüncüsü Umuthan Köseoğlu, 2015-2016 teknoloji ve tasarım dalında şimdi düşünme zamanı kategorisinde Türkiye birincisi Çağla Arslan, Betül Bulut, Naciye Akyüz, Jimnastik müsabakalarında Türkiye ikincisi Umutcan Karakuş ve öğretmeni Nazım Yüksel, Nurçin Adıyaman, Yabancı Diller kültürler arası iletişimin gücü afiş yarışmasında Türkiye birincisi Sinem Öztürk ve öğretmeni Neşe Özmen Yayla, Ulusal Klarnet Yarışmasında Türkiye birincisi Alihan Sarı, Çizgilerle Merhaet yarışmasında Türkiye ikincisi Semanur Kulan, TÜBİAK 4007 geleceğin teknolojisiyle randevumuz var temalı bilim şenliği ile Cumhuriyet Ortaokulu, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürlerine ilçe protokolü tarafından hediyeler verildi.

Ödül törenine CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli Belediye Başkan Vekili İbrahim Cöbek’in yanı sıra daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program verilen iftar yemeğinin ardından sona erdi.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)