Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne Özel Yetenek Sınavı’yla 2’si yabancı, toplam 22 öğrenci alınacak. 
Başvurular, 30 Ağustos 2013 Cuma günü sona erecek.
BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Özel Yetenek Sınavı’yla ilgili yapılan açıklamada, “Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi eğitim-öğretim faaliyetini, 2010-2011 Akademik yılından bu yana Resim Bölümü’nde sürdürüyor. 
Fakültemiz, iletişimde görselliğin öneminin hızla arttığı çağımızda evrensel düşünce ve değer yargılarını, sanata ve hayata bakış ilkelerini gözeten, ülkemizin ve yöremizin eşsiz kültürel ve tarihsel mirasıyla beslenen, vizyonu geniş, yaratıcı, güvenilir, yenilikçi, estetik duyarlılığı yüksek, özgün fikir üretebilen yetkin bireyler ve sanatçılar yetiştirmeyi hedeflemektedir. 
Fakültemizde eğitim amacıyla kullanılan yedi atölye, bir konferans salonu ve bir bilgisayar laboratuvarı bulunuyor. 
2013-2014 döneminde ilk mezunlarını verecek olan Resim Bölümümüze bu yıl düzenlenecek Özel Yetenek Sınavı ile ikisi yabancı uyruklu olmak üzere toplam 22 öğrenci alınacaktır. Özel Yetenek Sınavı için yapılan başvuru sayısı 26 Ağustos 2013 itibariyle 48’i bulmuştur. 
Başvurular, 30 Ağustos 2013 günü mesai saati sonuna kadar Üniversitemizin http://w3.beun.edu.tr ve Güzel Sanatlar Fakültemizin http://gsf.beun.edu.tr adresli web sayfaları üzerinden yapılabilir. Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı, 2-4 Eylül 2013 tarihleri arasında Baştarla Mahallesi, Adnan Menderes Caddesi, Şehirkapı Sokak No: 99’da bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi binamızda yapılacaktır. Tüm adaylara başarılar dileriz” denildi.