Denizcilik alanında bölgenin tek yetkili kuruluşu olma özelliğini taşıyan Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, son bir yıl içinde yaptığı sosyal, sportif, kültürel ve proje çalışmaları ile de ön plana çıkmaya başladı.

Son olarak Avrupa Birliği Projeleri kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen Erasmus+ KA219 Projeleri  ‘Together Better-Join Us! (Bize Katıl) adlı proje ile Avrupa Birliği Bakanlığı’nın da büyük önem verdiği AB projelerinde yer almıştır. Proje ilimizde kategorisinde tek olma özelliği taşıması ile de İlimiz ve İlçemiz açısından büyük önem taşımaktadır.

Proje kapsamında ilk ziyaretlerini 26-30 Ekim Tarihleri arasında Yunanistan’ın Selanik Şehrine bağlı Kilkis bölgesine gerçekleştirildiği belirtildi. Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin ARSLAN ve proje koordinatörü Yasemin KURUBACAK tarafından gerçekleştirilen Yunanistan ziyaretinde proje toplantılarının yapıldığı, konu paylaşımları ve öğretmen-öğrenci hareketliliği ile ilgili konuların görüşüldüğü belirtildi.

Polonya koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, Portekiz, Türkiye, Yunanistan, İtalya, Belçika,Estonya ve Letonya ortaklı projenin ikinci hareketliğinin  10-17 Ocak 2016 tarihlerinde Belçika’ya gerçekleştirileceği açıklandı.

Proje ortaklarının Türkiye’yi merak ettiklerini ve geniş bir katılım ile Türkiye ziyaretinin gerçekleşeceğini belirten Okul Müdürü Hüseyin ARSLAN, projenin Türkiye hareketliliğinin Kasım 2016’da Kdz. Ereğli’de yapılacağını belirtti.

 (Haber Merkezi)