Kısa adı BEÜ olan Bülent Ecevit Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri, motorlu araçların çevreye verdikleri zarara dikkat çekerek, bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla  “Hayal  Et Ve Keşfet” başlıklı proje düzenlediler.

BOZKUŞ’A PLAKET

30 Nisan 2017 Pazar günü Kdz. Ereğli Yelken Kulüp önünde toplanan, üniversite öğrencileri ve Kdz. Ereğli Bisikletliler Derneğinin yöneticileri ve gönüllülerine bir konuşma yapan proje sorumlularından Dilşat Bozkurt, “Bizim etkinliğimize destek verip sponsor olan Bozkuş İnşaat’a ve güvenliğimizi sağlayan İlçe Emniyet Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Dilşat Bozkurt, Bozkuş İnşaat’a öğrenciler adına bir plaket hazırladıklarını belirterek, Şirketin sahiplerinden Emrah Bozkuş’a plaket verdi.

Saat 10.30 civarında Yelken Kulüp önünden hareket eden yaklaşık 65 bisikletli Trafik Polislerinin eskortluğunda ilçenin Balı Mahallesi’ndeki su kemerlerine hareket etti.

Etkinlikle ilgili şu açıklama yapıldı:

1.    GELENEKSEL BİSİKLET GÜNÜ

“Çevremizde motorlu araçların büyük bir hızla arttığını görüyoruz. Dünyada bisiklet kullanımının yaygın olduğu Hollanda, Danimarka, İspanya, Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkeleri bisiklet kullanımı ile alakalı ulaşım planlamaları, politikalarını uygulamaya başlamışlardır. Ülkemizde ise  bisiklet kullanımının sağlık, çevre ve ekonomiye olan katkıları hala anlaşılabilmiş değil bunun için belediyelerin kullanımı yaygınlaştırıcı projeler üretmesi gerektiğini savunmaktayız.  

Bülent Ecevit Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri olarak bu konuya dikkat çekmek, bisiklet kullanımı ile alakalı yol düzenlemelerinin yapılmasına yönelik  ‘1. Geleneksel Bisiklet Günü’ etkinliği sosyal sorumluluk projemiz ile sesimizi duyurabilmeyi hedefliyoruz.”