Rektör Mahmut Özer ile Yurtbay Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay arasında Araştırma Merkezi Binası için ek protokol imzalandı.Zeki Yurtbay gibi hayırseverlerden ve yerel yönetimden ciddi bir destek gördüklerini belirten Rektör Mahmut Özer: “Sayın Yurtbay gibi hayırseverlerin yaptıkları katkılar her türlü takdirin üzerindedir” diye konuştu.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile Yurtbay Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay arasında Çaycuma Kampüsünde inşaatı tamamlanan Araştırma Merkezi Binası için ek protokol imzalandı.
İmza töreninde Prof. Dr. Mahmut Özer ve hayırsever Zeki Yurtbay’ın yanı sıra Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ve Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de hazır bulundular.
Hayırsever İşadamı Zeki Yurtbay tarafından inşaatı tamamlanan Araştırma Merkezi Binasının kullanım şartlarını kapsayan protokol ile Araştırma Merkezi Binasının inşası ve donanımına ilişkin olarak tarafların hak ve yükümlülükleri ile diğer hususları düzenleyen ve 26.05.2010 tarihinde imzalanan Protokolde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik ile Yurtbay Seramik A.Ş. tarafından yapılan binanın tamamlanmasının ardından binada Gıda Mühendisliği Programında Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitiminin yanı sıra diğer eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesinin önü açıldı. Hayırsever Zeki Yurtbay tarafından inşaatı tamamlanan binanın altyapı işleri Çaycuma Belediyesi tarafından tamamlanarak bir ay içerisinde hizmete alınacak.
İmza töreninde bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer imzalanan protokol ile Hayırsever iş adamı Zeki Yurtbay tarafından Üniversiteye kazandırılan Araştırma Merkezi Binasının Üniversitenin eğitim öğretim ve araştırma faaliyetleri için önemli bir merkez olarak hizmet vereceğini belirterek “Üniversitemizin tüm kampüslerinde fiziki, akademik ve sosyal imkânların iyileştirilmesi adına yürüttüğümüz çalışmalarda Sayın Yurtbay gibi hayırseverlerin yaptıkları katkılar her türlü takdirin üzerindedir. Kendileri Çaycuma Kampüsümüzün artan öğrenci ve öğretim elemanı sayılarının doğurduğu ihtiyaca cevap vermek için atılan adımlara örnek bir duyarlılıkla büyük bir katkı sundular. Araştırma Merkezi Binasının inşaatının tamamlanması ve kullanım olanaklarının genişletilmesine imkân sağladıkları için Sayın Zeki Yurtbay’a Üniversitemiz ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Çaycuma Kampüsü son dönemde çok büyük bir atılım gerçekleştirdi. 2010-2011 akademik yılında Kampüsümüzde toplam 944 öğrenci eğitim görürken bu sayının içerisinde bulunduğumuz akademik yılda ek kontenjanlarla birlikte 2298’e ulaştığını görmekten mutluluk ve kıvanç duyuyoruz. 2010 yılından bu tarafa öğrenci potansiyelini %143 oranında artırarak Üniversitemizin bu dönem içerisinde en hızlı büyüyen yerleşkesi haline gelen Çaycuma Kampüsümüzdeki bu büyümenin doğurduğu ihtiyaçlara karşılık verebilmek için ciddi bir gayret gösteriyoruz. Yürütülen bu çalışmalarda Sayın Yurtbay gibi hayırseverlerden ve yerel yönetimden ciddi bir destek görüyoruz. İnşaatı biten Araştırma Merkezi Binasının altyapı ile ilgili eksikleri Çaycuma Belediyesi tarafından tamamlanacak. Bu katkılarından ötürü Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ve Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’e teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm kampüslerimizde personelimizin ve öğrencilerimizin daha iyi olanaklar içerisinde eğitim görmeleri için yürüttüğümüz tüm çalışmalara katkı sunan herkese tekrar teşekkür ediyor, Araştırma Merkezi Binasının Çaycuma Kampüsümüze ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
İmza töreninde konuşan Yurtbay Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay ise son dönemde Üniversitenin genelinde yaşanan büyüme ivmesinin Zonguldak için önemine değinerek “Üniversitemiz sadece tek bir merkezde ya da birkaç birimiyle değil faaliyet yürüttüğü tüm merkezlerde ciddi bir büyüme hamlesi gerçekleştiriyor. Prof. Dr. Mahmut Özer’in şahsında Bülent Ecevit Üniversitesi yönetimine yürüttükleri başarılı çalışmalar sebebiyle teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Özellikle Çaycuma ilçesi için çok büyük öneme sahip olan Meslek Yüksekokulumuz, her geçen yıl hem öğrenci sayısında hem de yürüttüğü eğitim programlarının çeşitliliğinde sağladığı ilerleme ile bölge için önemli hizmetlere imza atıyor. Üniversitemizin ve Çaycuma Kampüsünün büyümesi esnasında bize düşen bir fedakârlık olduğunda ise elimizden gelen katkıyı sağlamaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Üniversitemize kazandırdığımız Araştırma Merkezi Binasında Çaycuma için çok önemli olduğuna inandığım Gıda Mühendisliği Bölümünün hizmet verebilmesi adına Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer çok ciddi adımlar attı ve atmaya devam ediyor. Öyle inanıyorum ki en kısa sürede ilçemizde Gıda Mühendisliği öğrencileri eğitim görmeye başlayacak. Kampüsümüzdeki hızlı büyümeyi dikkate alarak binada Üniversitenin diğer eğitim ve araştırma faaliyetlerinin sürdürülmesine olanak tanıyan bir değişikliği de bugün karşılıklı atılan imzalarla sağlamış olduk.  Tüm bu hizmetleri sağlayan Üniversitemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Araştırma Merkezi Binamızın Üniversitemiz için önemli çalışmalara imza atılacak bir birime dönüşmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.
Yine Çaycuma Kampüsü içerisinde bulunan ve daha önce Yabancı Diller Hazırlık Programları tarafından kullanılan binanın ise TEKMER ve TEKNOKENT olarak kullanılabilmesi için çalışmaların başlatılması kararı alındı.